Zvezda u Požarevcu, crno-beli dočekuju Jagodinu

0

Lider šampionata Crvena zvezda, koja ima četiri boda više od ekipe Partizana, gostuje u subotu u Požarevcu protiv ekipe Mladog Radnika. Zvezda je u prošlom kolu u derbi utakmici bila bolja od OFK Beograda, dok su Požarevljani odigrali bez golova protiv Smedereva.

 

Fudbaleri Partizana, koji su u prošlom kolu osvojili samo bod protiv subotičkog Spartaka (1:1), u nedelju dočekuju ekipu Jagodine. "Crno-beli" su u prvih sedam kola zabeležili četiri pobede i tri nerešena rezultata, dok Jagodinci zauzimaju petu poziciju na tabeli sa deset bodova.

 

Trećeplasirana Vojvodina, nakon nekoliko loših rezultata, u prošlom kolu savladala je BSK Borču (4:0), a u subotu će u Novom Sadu dočekati OFK Beograd.

 

Čačanski Borac, koji je nedavno umesto Žarka Đurovića za trenera imenovao Miodraga Martaća, u subotu će na svom stadionu igrati protiv Smedereva.

 

Ivanjički Javor će kao favorit dočekati pretposlednji Metalac iz Gornjeg Milanovca, koji je do sada zabeležio pet poraza. Ekipa Javora u prošlom kolu osvojila je bod protiv Napretka (1:1), dok je Metalac savladao Borac sa 1:0.

 

Poslednjeplasirani Čukarički, koji još nije ostvario pobedu, će u malom beogradskom derbiju dočekati ekipu Rada. U prošlom kolu Čukarički je izgubio od Jagodine (2:0), dok je Rad došao do boda protiv kulskog Hajduka (1:1).

 

U duelu dva nova superligaša, BSK će na Karaburmi dočekati Spartak, dok će se u nedelju u Kuli sastati Hajduk i kruševački Napredak.

 

Tabela
Crvena zvezda 19
Partizan 15
Vojvodina 13
OFK Beograd 13
Napredak 10
Jagodina 10
Mladi Radnik 10
Spartak 9
Javor 9
Smederevo 8
BSK 7
Borac 7
Rad 6
Hajduk Kula 6
Metalac 6
Čukarički Stankom 1

Subota, 17. oktobar:

14,00h Javor – Metalac
14,30h Borac – Smederevo
14,30h BSK – Spartak
14,30h Čukarički – Rad
14,30h Mladi radnik – Crvena zvezda
14,30h Vojvodina – OFK Beograd

 

Nedelja, 18. oktobar:

14,30h Hajduk – Napredak
17,00h Partizan – Jagodina

 

Lista vodećih strelaca:
1. Diara 5
2. Mrđa 5
3. Punoševac 4
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here