MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Drugi finalista Kupa Radivoja Koraća biće Crvena zvezda koja je u velikoj dvorani “Spensa” savladala Partizan rezultatom 79:78 (22:27, 18:19, 15:12, 24:20).

U borbi za “Žućkovu levicu” crvno-beli će igrati protiv Mega SoccerBeta koji je u prvom polufinalu bio bolji od Vojvodine sa 82:75.

Koliko je samo promena bilo u vođstvu dva tima u poslednja tri minuta, a sve zahvaljujući besprekornom šutu sa linije penala i jednih i drugih.

Nisu promašivali bacanja u dramatičnoj završnici, a bilo ih je baš dosta, da bi se na kraju sreća zaustavila na strani Zvezde.

Odlučujući je bio peti faul Ognjena Jaramaza na osam sekundi pre kraja, Dejan Davidovac je pogodio oba penala, a na drugoj strani nije bilo igrača koji bi na pravi način preneo loptu i organizovao napad.

Istupio je Branko Lazić koji je ukrao ključnu loptu i tako je Zvezda zakazala veliko finale u nedelju uveče.

Počelo je sa po pet poena Markusa Pejdža i Džordana Lojda, ali je potom usledila serija Partizana 6:0 i prvi tajm-aut Dejana Radonjića.

Crno-beli su čuvali to vođstvo, pre svega odličnim šutem van linije 6,75, sve dok u igru nije ušao Džoni O’Brajant. Američki krilni centar je uneo energiju u tim Zvezde i svojim poenima doneo izjednačenje (21:21).

Ipak, odmah kreće novi šuterski odgovor Partizana, te trojkom Radeta Zagorca na isteku prve deonice stiže do prednosti od 27:22.

Odmah na početku drugog dela daleki šut pogađa i Džoš Perkins, te “parni valjak” ide na maksimalnih +8. Ta prednost je manje-više bila na snazi i u nastavku prvog poluvremena.

U finišu drugog kvartala se razigrao i Ognjen Jaramaz, od koga je sve počinjalo u napadu Partizana. Na poluvremenu je rezultat bio 46:40.

Drugo poluvreme počelo je vrlo čvrstim odbrana i sa ukupno sedam promašenih napada na obe strane. Partizan je prvi poentirao, preko Erika Mike i trojkom Nemanje Dangubića, pa je stigao do maksimalnih +11 (51:40).

Zvezda nije znala za poen punih četiri minuta, kada je trojku pogodio Aleksa Uskoković, ali su se problemi nastavili sve dok stvari nije u ruke preuzeo Dejan Davidovac. On je ušao u seriju, a trojkom za 53:51 je potpuno vratio crveno-bele u rezultatski egal.

Igralo se veoma “tvrdo” u tim momentima, pa je je rezultat pred poslednjih i odlučujućih 10 minuta bio 58:55 u korist branioca trofeja.

Partizan je bolje otvorio i poslednju četvrtinu, sa pet poena preko Mike i Jaramaza, ali je nekoliko grešaka prouzrokovalo da Zvezda lako dođe do rezultatskog priključka.

I kako je meč ulazio u sam finiš, tako su i igrači prikazivali sve veću borbenost, ali i pravili sve veći broj faulova.

Ušlo se u penal završnicu u kojoj su doslovno svi bili sigurni, što dovoljno govori sa kakvom koncentracijom su ušli u meč, rešeni da pobede.

Osim, gore opisane završnice, presudila je i činjenica da je Partizan imao 20 izgubljenih lopti. Uz još nekoliko nepotrebnih faulova i tehničkih grešaka, bilo je dovoljno da Zvezda preokrene i ode dalje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here