Zvezda, za sada, bez pojačanja za Top 16

0

youtube.com/EUROLEAGUE BASKETBALL
Ništa od dolaska u Beograd: Markus Sloter bi trebalo da obuče dres Makabija
 

U periodu između kraja prve i početka Top 16 faze Evrolige (20-30. decembar) očekuje se finalizacija više atraktivnih transfera, od kojih će neke međusobno obaviti učesnici elitnog takmičenja.

Francuski plejmejker Tomas Ertel (Laboral Kuća) već je "viđen" u Efesu, a jedna od zvezda mini-prelaznog roka biće i Markus Sloter, koji prema pisanju španskih medija napušta Real Madrid i prelazi u drugi evroligaški klub.

Interesovanje za Slotera (29 godina, 204 cm) prema nezvaničnim informacijama je pokazala i Crvena zvezda Telekom, kojoj bi pored Marjanovića, Cirbesa, Mitrovića i Tejića dobro došao još jedan provereni igrač pod košem, s obzirom na napore koje će doneti igranje na dva fronta sve do aprila 2015.

Iako se Sloter profilom sjajno uklapa u postojeći tim i učinio bi crveno-bele ozbiljnim kandidatima za plasman u četvrtfinale Evrolige, realnost je da njegova mesečna plata (pominje se 55.000 dolara) predstavlja nepremostivu prepreku.

Specijalizovani portal "Sportando" objavio je da nekadašnjeg asa nemačkog Bamberga želi i Makabi, takođe učesnik Top 16.

Sloter je u Real stigao leta 2012, posle sezone u kojoj je prosečno beležio 11,8 poena, 7,2 skokova, 1,7 ukradenih lopti i 1,4 blokada na 10 evroligaških utakmica.

Minutaža u "kraljevskom" klubu mu je postepeno padala sa prosečno 19, na 12, do samo šest i po minuta u Evroligi ove sezone, pa je u obostranom interesu da dođe do rastanka.

Kao potencijalno pojačanje Reala za nastavak takmičenja figurira Zoran Erceg, koji na osnovu neisplaćenih zarada može da napusti Galatasaraj, kao što je nedavno uradio Furkan Aldemir.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here