Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić obratio se novinarima i tom napravio osvrt na aktuelnu sezonu, najuspešniju od Barija 1991. godine, kao i o svemu što očekuje tim u sledećoj sezoni. 

On je govorio o planovima za narednu sezonu, kao i o finansijama.

– Imamo sportski cilj, poslovni cilj, infrastrukiturni cilj i već sedam godina realizujemo ono što se obeća na Skupštini.

– Sportski cilj je grupna faza UEFA i titula.To je ono što Zvezdi obezbeđuje finansijsku stabilnost. Četiri miliona dobijamo od Gasproma, 1,2 miliona od Telekoma, u slučaju da uđemo u Ligu Evrope imamo 10 miliona, u slučaju Lige šampiona 20 miliona, 4 do 5 miliona od ulaznica, 10 do 15 miliona od transfera. Naša struktura prihoda je veoma jasna. Dva odsto prihoda stiže iz inostranstva i tom tendecijom ćemo nstaviti. Grupna faza UEFA takmičenja nas obavezuje da bi zadovoljili naše navijače zbog kojih klub i postoji.

Stanje finansija

Terzić ističe da je finansijsko stanje bolje u odnosu na druge evropske klubove i da veruje da će se novac vratiti u fudbal i da će biti prostora za dodatne investicije.

– Dobra je u odnosu na ostale evropske klubove. U prvom krugu smo dobili licencu za UEFA i to govori da smo uspeli da izmirimo obaveze u roku, što u vreme korone i svetske krize nije bilo lako. Nadamo se da će tržište živnuti ovog leta, da će se sve vratiti u normalu. Zato investiramo ovoliko puno, jer sam ubeđen da će se tržiše oporaviti i da će biti novca u fudbalu – rekao je Terzić.

Pojačanja

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, istakao je da je Zvezda nikad spremnija da napadne Ligu šampiona i otkriva da je u pregovorima i sa Markom Arnautovićem.

– Razgovaramo, na dobrom ste te putu. Videćemo ima još dosta stvari da se poklopi. Sve ono što se pisali ima utemljenje. Niste nigde promašili, razgovaramo. Ima tu još momaka – rekao je Terzić posle pitanja o Arnautoviću.

– Niko od ovih koji su kostur tima ne može da ide do kraja kvalifikacija. Ako dobijemo adekvatne ponude za Nikolića Petrovića i Gavrića, oni mogu da idu. Na pripreme vodimo šest mladih igrača Nikola Stanković, Lazetić, Matić, Lučić i braću Mituljikić, To je šest bonus igrača koje vodimo na pripreme.

– Do 22. juna hoćemo da kompletiramo igrački sastav i da jači nego ikada uđemo u kavlifikacije za LŠ. U prvoj rundi smo slobodni, u drugoj i trećoj smo povlašćeni. Zvezda je i danas jača nego ikada i sa velikim optimizmom ulazimo u kvalifikacije. Imamo još dosta posla što se tiče priprema i pojačanja. Želja i cilj su jasni, da se uđe u LŠ.

Dolazak Kolarova

Ne krije Terzić je je želja i Aleksandar Kolarov, sa kojim će za vikend imati finalne razgovore.

– Znate da je stav Zvezde da ne govorimo imenima pre nego što realiziujemo dolaske, ali nesporna je naša želja da se pojačamo, da vidimo Kolarova u Zvezdi. Znate da smo se suzdržavali oko priča kod Dragovića, zbog čega je jedan takav igrač došao u Zvezdu, ali i to je dokaz koliko se klubu veruje.

– Želimo kvalitetne i iskusne igrače jer nam rezultat mnogo donosi, Nema se pravo na grešku. Neće dolazak svih tih igrača ugroziti dolazak naših mladih igrača. Zbog toga smo se i izborili u FSS za bonus pravilo. Ali, iskusni igrači van donose trenutni rezultat.

Čeka se ishod pregovora sa Milunovićem, a klub razmatra i status Srđana Babića, za koga Terzić kaže da postoji ponuda iz Portugalije, a ističe i da Pavkov sigurno ostaje jer je potreban klubu.

– Pavkov sigurno ostaje, treba nam. On je jedini krivac za ponekad lošiji status koji ima. Da nije dobio žuti protiv IMT-a bio bi starter. On mora sebe da natera da uvek bude ovakav kao u poslednja dva-tri meseca. I sam Stanković je rekao da ne može da prepozna Pavkova sada i kakav je bio na početku – zaključio je Terzić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here