MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Posle pogotka u pobedi (4:0) nad Klužom u plej-ofu za Ligu Evrope, napadač Crvene zvezde El Fardu Ben postao je najbolji strani strelac za crveno-bele u međunarodnim takmičenjima i strani fudbaler sa najviše golova u istoriji srpskog fudbala.

Igrač sa Komorskih Ostrva 14 puta je tresao mrežu u evrokupovima, dok je ukupno dao 67 golova u klubu iz Ljutice Bogdana.

– Ponosan sam na činjenicu da sam postigao toliko pogodaka da uđem u istoriju ne samo moje Crvene zvezde, već i srpskog fudbala. Počastvovan sam zbog rekorda, a ogromnu zahvalnost za to dugujem svojim saigračima bez kojih ne bi uspeo da postignem takav učinak. Već dugo igram ovde i svestan sam koliko je to veliko dostignuće zbog sjajnih fudbalera koji su u prošlosti nosili crveno-beli dres – rekao je Ben za klupski sajt.

Iskusni internacionalac (32) zahvalnost je uputio i navijačima na podršci.

– Pokazali su i protiv Kluža da su uvek uz nas i onda kada je teško. Hoćemo da im sad vratimo i da im se odužimo dobrom igrom, pravim odnosom i pobedama. Videli ste i ove sezone koliko je titula važna i zato smo maksimalno fokusirani na mečeve u prvenstvu kako bismo odbranili naslov šampiona, pa je i to razlog više da dođu da nas podrže. Želimo da zajedno sa njima koračamo i ostvarujemo ciljeve. Zvezdaši, dođite – podvukao je Ben.

Ekipa Dejana Stankovića u subotu od 19 časova dočekuju prvoplasirani TSC u derbiju šestog kola Superlige Srbije. Narednog četvrtka gostuju Klužu u revanšu plej-ofa za Ligu Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here