Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Tel Avivu ekipu Makabija 75:63 u 2. kolu Evrolige.

Tim Dejana Radonjića “brejkom” na drugom gostovanju utišao je bučnu dvoranu “Menora Mivtačmi” za veliki trijumf, prvi ove sezone u Evroligi, a treći na parketu “Ponosa Izraela” u klupskoj istoriji.

Ulogu lidera preuzeo je bivši plej Makabija Nejt Volters sa 17 poena, među kojima su bile dve vezane ključne trojke u trećoj deonici kada je Makabi slomljen na maksimalnih +21. Imao je i četiri asistencije i tri skoka.

Veliku pomoć imao je u Nikoli Kaliniću koji je bio najefikasniji sa 19, uz po pet skokova i asistencija, dok se Luka Mitrović zaustavio na 11.

Kod Makabija je najviše dao Skoti Vilbekin – 18, a dvocifren je bio još samo nekadašnji centar Zvezde Matijas Lesor sa 15.

Već u trećem minutu videlo se u kom će smeru da ide ovaj meč kada je Zvezda otvorila sa 10:0. Makabi se minut kasnije tek upisao, ali je srpski predstavnik igrao tvrdu i upornu odbranu.

Prvu deonicu je završila sa šest ukradenih lopti, kasnije uvećavala razliku na +15 i samo u jednom momentu pala.

Tada je Kalojaro sekvencom od devet vezanih poena spustio na šest poena minusa za Makabi, ali ništa više od toga.

Volters je dao odgovor za sigurnih +8 na odmoru, pre nego što mu se Luka Mitrović pridružio u trećoj deonici, kao što je bio slučaj protiv podgoričke Budućnosti.

Krilni centar je zakucavao, skakao i meč završio sa čak 11 uhvaćenih lopti za “dabl-dabl”.

Konačnu tačku na sjajnu predstavu stavio je Volters sa dve vezane trojke i nekoliko asistencija, pa tada nije bilo povratka Makabiju.

“Ponos Izraela” je samo na kraju ublažio poraz.

Crvena zvezda naredni meč igra protiv Žalgirisa u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here