Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je da na Marakani ozbiljno razmišljaju o novom objektu na kome bi šampion Srbije igrao svoje utakmice, a istovremeno i ostvarivao prihode.

Prvi operativac crveno-belih je u intervjuu za list “Ekspres” podvukao da u Ljutice Bogdana razmišljaju o alternativnim varijantama kada je reč o infrastrukturi, kako samog stadiona, tako i pomoćnh objekata.

Ističe i da mu je ideja na klub napravi novi stadion.

– Na istom mestu sa poslovno komercijalnim sadržajima, od čije rente bi Crvena zvezda imala neku finansijsku stabilnost. Mi smo ovde (u Ljutice Bogdana) vlasnici 16,5 hektara zemlje i pričamo o tome kao o nekom kapitalu, a ne dobijamo ništa. Zapravo, imamo samo rashode u iznosu od 250.000 evra koliko plaćamo porez na imovinu gradu Beogradu – naveo je Terzić.

Na istoj lokaciji gde je stadion nalaze se i pomoćni tereni, a to bi u budućnosti moglo da se promeni. U planu je kupovina zemljišta kod aerodroma Nikola Tesla, gde bi mogao da bude novi dom crveno-belih.

– Stadion je napravljen daleke 1963, van svake pameti naslonjen je sa sve četiri tribine na zemlju tako da nemamo ni jedan jedini kvadratni metar poslovnog ili stambenog prostora na najskupljoj lokaciji u Beogradu. Ljudi iz sveta kad dođu ne mogu da se načude na kakvoj lokaciji imamo šest pomoćnih terena. Istina imao je to i Real oko stadiona Santijago Bernabeu, ali je sve izmestio i napravio trening kamp – podseća Terzić.

– Uradiće to i Zvezda! Blizu smo dogovora da kupimo 20 hektara zemlje na poziciji blizu aerodroma i da napravimo naš trening kamp, da se kompletno preselimo tamo. To je budućnost Crvene zvezde – zaključio je Zvezdan Terzić.

Podsetimo, i ranije se u Crvenoj zvezdi pričalo o novom stadionu. Organizovan je čak i konkurs sa predlozima, a sam Terzić je uoči korone pričao o investiciji od 200 miliona evra, pre nego što je usledilo zatišje.

Možda je kucnuo čas da se opet krene u abicioznu investiciju…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here