MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su težak poraz od Olimpije u Milanu u okviru sedmog kola Evrolige, italijanska ekipa je slavila sa ubedljivih 79:62 i tako nanela i četvrti uzastopni poraz ekipi Dejana Radonjića. Jedina stvar koja može da obraduje navijače Zvezde je sjajna partija Luke Mitrovića, koji je imao indeks od 27, što ga je učinilo trećim najboljim igračem u Evroligi u tom kolu.

Crvena zvezda je ovog leta dovela nekoliko igrača, od čega su došli i neki povratnici poput Nejta Voltersa, Nikole Kalinića, Majka Cirbesa, ali i Luke Mitrovića, bivšeg kapitena “crveno-belih”.

Navijači su bili mnogo nesigurni oko dovođenja Mitrovića iz Budućnosti, njegove partije iz poslednje sezone na Malom Kalemegdanu nisu ostale u najboljem sećanju, pa upravo zbog toga je i bilo previše straha kako će izgledati njegova nova epizoda u ovom dresu.

Zbog nedostatka igrača na centarskoj poziciji, Dejan Radonjić je prekomandovao Mitrovića na poziciju pet, a ovaj mu je vratio na skoro savršen način.

Najbolji pokazatelj je poslednja utakmica u Evroligi, gde je Mitrović ostvario stvarno dobru partiju, dao je 17 poena, uhvatio je sedam skokokva, dodao je tri asistencije kao i dve ukrade ne lopte – sve ovo je bilo dovoljno za indeks od 27.

Nije ovo prvi put da Luka Mitrović pruži dobru partiju, on je u tri od preostalih šest utakmica bio dvocifren, takođe je imao i 19 poena protiv Budućnosti, 15 protiv Igokee i 13 protiv Cedevita Olimpije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here