MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Fudbaleri Crvene zezde pobedili su u gostima Inđiju 1:0 i plasirali se u osminu finala Kupa Srbije.

Meč u vojvođanskoj ravnici odlučen je u 24. minutu kada je prvenac u dresu crveno-belih postigao Rišairo Živković.

Učinio je glavom nakon što mu na isti način asistirao Radovan Pankov, u meču u kojem se tim Dejana Stankovića namučio, nešto slično kao pre više od godinu i po dana kada je na istom mestu remizirala 2:2.

Lider u drugom rangu srpskog fudbala je bio u egalu sa prvakom Srbije praktično ceo duel, uprkos tome što je Aleksandar Katai promašio penal u četvrtom minutu.

Domaćin je pre toga pogodio stativu preko Đokića, da bi u drugom poluvremenu golman Zvezde Popović dve solidne šanse i tu je bio kraj svih nadanja domaćina.

Crvena zvezda je uspela da uspešno krene odbranu trofeja u nacionalnom kupu i prebrodi zaostalu utakmicu, koja je trebalo da se odigra 27. oktobra, ali je u tom terminu gostovala Surdulici.

Utakmicu je obeležilo i uvredljivo skandiranje navijača Zvezde prema v.d. predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Nenadu Bjekoviću.

Meč u Inđiji je počeo na spektakularan način.

Domaćin je već posle 50 sekundi mogao do gola, ali se Riznić spetljao sam pred golmanom Popovićem, da bi već u sledećem napadu pogodio stativu.

Đokić je pobegao odbrani Zvezde, ali je okvir gola spasao crveno-bele da ne krenu iz minusa.

I onda već u četvrtom minutu penal kada je oboren Krističić u sendviču igrača Inđije. Međutim, golman Vukašinović odbranio je udarac Kataija sa “bele tačke”.

Kao da je to dalo krilo drugoligašu, koji je imao dve sjajne šanse preko hitrog Kukolja, ali je Popović i to odbranio.

I onda kako to obično ide – usledila je kazna.

Samo minut od prekida, usled vređanja Bjekovića, usledio je centaršut u peterac, tamo je Pankov skočio i nabacio loptu na glavu Živkovića, koji je konačno pogodio.

Mogao je još jednom da se upiše do kraja poluvremena bivši napadač Ajaksa i to je bilo sve, pošto je opao ritam usled dva prekida.

Možda je baš to razlog što nismo gledali nastavak kao što je bio uvod utakmice ili bar slična dešavanja.

Zvezdin golman Zoran Popović je odbranio nezgodne udarce Vukajlovića i Vukčevića, kada je domaćin bio najbliži izjednačenju i to je bilo sve.

Na kraju je El Fardu Ben, u samom finišu, mogao da reši dileme, ali je zamalo bio neprecizan.

Stankovićev tim je prošao dalje drugoligaša, verovatno teže nego što je očekivao…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here