Zvezdini prvotimci: Nekada u Real, Lacio, Milan, a danas u DRUGU ligu

0

A. Čukić – Vesti
U Srbiji šampioni, u inostranstvu drugoligaši: Fudbaleri Crvene zvezde
 

Što je tužnije, nema naznaka da će stvari u skorijoj budućnosti da se promene.

Momci koji su činili okosnicu tima koja je protekle sezone vratila titulu prvaka Srbije u Zvezdine vitrine završili su, simptomatično, u drugoligaškim takmičenjima Turske, Kine, Engleske…

Još bolnije zvuči podatak da su prethodna dva kapitena crveno-belih završila u turskom drugoligašu Manisi. Nenad Milijaš je krajem avgusta prošle godine krenuo putem Nikole Mikića i otisnuo se put zemlje baklava i kebaba ne bi ispunio ambiciozan projekat vlasnika kluba i pomogao da se tim vrati u elitu. Stanje na tabeli ne uliva nadu. Milijaš je postigao trećinu golova kluba, ali je Manisa pretposlednja na polusezoni.

Da li bi trebalo da se vraćamo još unazad i pomenemo Ognjena Mudrinskog, koji je završio u nemačkoj Cvajti, u redovima Grojtera… Bilo bi previše.

Početkom avgusta 2014. defanzivac Dejan Kelhar je posle samo šest meseci razdužio opremu crveno-belih i pojačao člana engleskog Čempionšipa Šefild Vensdeja. Slovenac se ubrzo povredio i nije stigao čak ni da debituje za "sove".

Miljenik "delija" Nejc Pečnik, još jedan Slovenac, tokom decembra je napustio "Marakanu" i otisnuo se u DŽEF Junajted, japanskog drugoligaša. Društvo u tom rangu praviće mu još dva bivša Zvezdina fudbalera Dragan Mrđa i Miloš Bajalica.

I povrh svega, dvojica igrača Crvene zvezde su jednom nogom u Drugoj ligi KIne. Napadač Đorđe Rakić i vezista Goran Gogić na korak su do prelaska u redove Đingdaoa, ekipe koju trenira Goran Stevanović, bivši strateg Partizana, Verije i selekcije Gane.

Crvena lampica se odavno upalila. Pitanje je kada će da pregori…
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here