Crvena zvezda je u 16. kolu Linglong Superlige došla do 14. pobede, pošto je na svom terenu savladala Rad sa 3:0 (2:0). Meč je protekao u laganom ritmu, ali daleko od toga da je bio nesadržajan. Krenimo redom.

Početak utakmice bio je miran. Crvena zvezda je imala inicijativu, ali nisu imali većih prilika do 17.minuta kada je i postignut prvi gol na meču. Posle jedne loše intervencije defanzivca Rada, lopta je došla do Milana Pavkova, koji je rukom gurnuo u prostor i matirao Damira Kahrimana. Sudija nije primetio igranje rukom, tako da je gol priznat.

Nekoliko minuta kasnije sudija Stojanović je napravio dve greške. Da li je to bio vid kompenzacije za ruku Pavkova ili nešto drugo, ali u kaznenom prostoru su u kratkom vremenskom razmaku nepropisno srušeni prvo Gavrić, a potom i Spiridonović.

Nastavila je sa napadima Crvena zvezda, najviše preko zapaženog Gavrića. Rad je bio potpuno bezopasan, tako da je drugi gol pao pred kraj prvog dela igre, tačnije u 41. minutu. Spiridonović je dobio loptu sa desne strane, gde je našao prostor za oštar centaršut koji je na 5 metara zahvatio zaboravljeni Ričmond Boaći koji je postigao pogodak posle dugo vremena.

Drugi deo igre počeo je dobrim udarcem iz daljine Ričmonda Boaćija sa oko 25 metara, koji je prošao pored gola. Ubrzo posle toga i rad kreće hrabrije ka golu i u 51. minutu Trifunović pogađa prečku posle sjajnog udarca sa distance.

Ipak, u 58. minutu Crvena zvezda stiže do 3:0, Boži je uposlio Spiridonovića na levoj strani, koji je sjajno primio loptu i u prijemu već zalomio defanzivca Rada, a potom loptu poslao u kontra ugao Kahrimana.

Usledio je miran period utakmice, gde je Crvena zvezda pripretila nekoliko puta. U 79 minutu, u igru je umesto Ričmonda Boaćija ušao Marko Lazetić koji je debitovao za prvi tim sa 16 godina i 10 meseci, što ga svrstava za jednog od najmlađih debitanata u istoriji kluba. I upravo je lazetić imao veliku priliku u 89.minutu kada je dobro šutirao sa 10 metara, ali je Kahriman fenomenalno intervenisao i sprečio mladog napadača da dođe do pogotka.

Posle ovog kola Crvena zvezda je ubedljivo prva sa 44 boda, dok će Rad ostati sa 12, što je 6 manje u odnosu na Inđiju koja je prvi tim iznad zone ispadanja. U narednom kolu crveno-beli gostuju u Užicu Zlatiboru, dok Rad u četvrtak igra protiv Metalca zaostali meč, a onda dočekuje Radnički Niš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here