Trener fudbalera Čukaričkog Aleksandar Veselinović izjavio je danas da je meč s Vojvodinom u polufinalu Kupa Srbije najvažniji za njegov tim u dosadašnjem delu sezone.

Brđani će sutra od 17 sati ugostiti tim iz Novog Sada na Banovom brdu u prvom polufinalu, dok će u drugom od 20 sati igrati fudbaleri Partizana i Crvene zvezde.

– Pre svega, moram da kažem da me je životni put vodio tako da sam dva puta bio trener fudbalskog kluba Vojvodina. Čast mi je bila, zbog veličine tog kluba, svi mi kad spomenemo ime Vojvodine u sprskom fudbalu moramo da budemo puni poštovanja prema svemu onome što su oni uradili. Istovremeno, poštovanje i kolegi Lalatoviću i sadašnjoj ekipi Vojvodine za igre koje su prikazali i u Super ligi i u Kupu Srbije – rekao je Veselinović za klupski sajt.

Duel Čukaričkog i Vojvodine biće duel mladosti i iskustva, smatra šef struke Brđana.

– Karakteristično je da ćemo izvesti tim sa sedam-osam klinaca, protiv Vojvodine koja će sigurno imati deset, a možda i jedanaest iskusnih igrača. Biće to duel između ekstra iskusne i ekstra mlade, talentovane ekipe. Videćemo u jednoj utakmici šta donosi mladost, a šta iskustvo. Ponavljam, nadam se da će svi koji budu gledali ovaj meč uživati u odličnoj predstavi – rekao je Veselinović.

Vojvodina je blizu toga da teoretski obezbedi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope preko Superlige, Čukarički put Evrope vodi samo Kup Srbije, a Veselinović je objasnio može li ta činjenica da utiče na polufinalni susret ova dva tima.

– Naš osnovni cilj je bio da se ove sezone plasiramo u plej-of i da afirmišemo što više mladih igrača. Ostavljam javnosti da proceni sve ono što Čukarički radi ove sezone. Kad govorim o Evropi, posle našeg plasman au polufinale Kupa Srbije, sasvim je jasno da je Čukarički oštećen odlukom da se ne igra plej-of i da smo eliminisani da imamo ravnopravne uslove da se borimo za Evropu. Moramo da ispoštujemo propise i da se ponašamo u skladu sa njima – zaključio je Veselinović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime