Tanjug/AP
Novak Đoković

Desetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković govorio je o porazu u polufinalu od Janika Sinera u kojem, kao nikad do sada u karijeri na grend slem nivou, nije imao ni brejk loptu.

– Čestitke Sineru, odigrao je sjajan meč i turnir zasad, potpuno me je nadigrao danas i zasluženo je u finalu. Bio sam šokiran svojim nivoom na loš način, nisam mnogo toga radio kako treba, jedan od najgorih grend slem mečeva koje sam ikada igrao. Nije baš prijatan osećaj, ali s druge strane, odajem mu priznanje jer je radio sve bolje od mene. Probao sam, borio sam se, malo sam podigao nivo u taj brejku, ali četvrti set – veoma loš gem za izgubiti, od 40-0, protiv vetra… Nivo moje igre nije bio dobar – istakao je Novak.

“Moralo je jednom da se završi”

– Ceo turnir nisam igrao blizu svom najboljem nivou, možda protiv Manarina, ali uglavnom nisam igrao kako inače igram u Australiji. Mislio sam, ipak, da neću biti tako loš, ali nisam se osećao svojim tokom ovog turnira. Uvek očekujem najviše od sebe, danas nije bilo suđeno – dodao je srpski tenier.

– Vruća mi je glava, teško mi je da pravim sada neku refleksiju dublju. Možda sutra i za nekoliko dana ću to moći, ali imam razloga da budem ponosan na sve što sam uradio ovde. Moralo je jednog dana da se završi, dao sam sve što sam mogao u datim okolnostima. On ima šansu da osvoji svoj prvi slem sada… Ovo je poseban grad za mene, nadam se da ću igrati makar još jednom i da prođem kroz te emocije – naveo je Novak.

– I dalje imam visoka nadanja za druge slemove i OI. Tek je početak sezone, nije ovo osećaj na koji sam navikao, jer većinu sezona sam počinjao grend slem pobedom. Sada je drugačije, ali tako je kako je. Ovaj turnir nije bio u skladu sa mojim standardima, ali ne znači da je ovo početak kraja – zaključio je najbolji teniser svih vremena.

2 COMMENTS

  1. Sta mozemo reci Novak je rekao sve, ne mozemo ocekivati da Novak uvijek pobedi Novak osaje u nasim srcima on je nasa radost nasa snaga nas ponos nasa nada i zauvjek vjekova velicanstveni NOVAK

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here