Instagram/djokernole

Novak Đoković završio je saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a sada je hrvatski trener govorio o radu sa najboljim teniserom u istoriji. Kaže da je došlo do zamora, ali i da su njih dvojica ostali u najboljem odnosu, prijateljskom.

Kako je došlo do rastanka?

– Znao sam da to vreme dolazi. Novak je već bio sit mene, a i obratno. Odnosi jednostavno dođu do kraja, mada smo se mi razišli kao prijatelji. Nije bilo svađa i uvek ćemo ostati prijatelji – rekao je Ivanišević.

Potom i dodao:

– Novak je postigao sve te uspehe, a ja sam mu malo pomogao. Bila je to velika čast i odgovornost trenirati takvog genija. Nije uvek bilo lako. Bilo je problema sa pandemijom, diskvalifikacijom na US openu i incidentom u Melburnu. Zaista je bilo komplikovano.

Ivanišević je debitovao kao Đokovićev trener na Vimbldonu 2019. godine, kada je Đoković spasao dve meč lopte protiv Rodžera Federera u finalu. Sada daje dobre šanse Đokoviću za Rolan Garos, uprkos ranom ispadanju na turniru u Rimu.

– Ispadanje u Rimu nije bitno. Grend slem turniri su drugačiji. Ako bude psihološki spreman, osvojiće Garos. Mislim da će biti motivisan. Novak se nikada ne predaje. Za njega su grend slemovi najvažniji i uvek nađe način da pobedi.

Govorio je i o svojoj ulozi u Đokovićevim pobedama.

– Novak je uvek imao odličan servis, ali je bio potcenjen zbog drugih udaraca. Radili smo na bacanju loptice i jačanju drugog servisa. Takođe smo vežbali voleje. Novak me je angažovao iz posebnih razloga, a ne samo da “pravim gužvu” – zaključio je Ivanišević.

2 COMMENTS

  1. Naravno da je ovo prazna priča,sem ako nije izvučena iz konteksta
    Znate ono,voleli se muškarac i žena,strast prštala na sve strane,ona zavolela drugog i ostala prijatelj sa prvim😂
    Ovde je očigledno problem interesne prirode,jer prijatelji ne mogu da se zasite jedan drugog,i pravo prijateljstvo se uvek i iznova obnavlja ukoliko se radi o pravom odnosu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here