U 22. kolu engleskog prvenstva prvak Mančester siti kao gost preslišao Aston Vilu sa 6:1.

Prva dva gola dao je Alžirac Rijad Marez u 18. i 24. minutu. Argentinski as Serhio Aguero je u 28. minutu prvi put zatresao mrežu, zatim je strelac bio i Brazilac Gabrijel Žezus u prvom minutu nadoknade vremena u prvom delu utakmice, a u 57. i 81. minutu Aguero je postigao još dva pogotka. Utešni gol za pregaženog domaćina dao je Holanđanin El Gazi iz penala u prvom minutu zaostavnog vremena.

Aguero (31), koji je u Mančester siti stigao iz madridskog Atletika u leto 2011, samo je u sezoni 2014/15. bio najbolji strelac engleskog prvenstva s 26 golova (za sada je na pola od toga), ali je od utakmice na Vila parku najefikasniji stranac u istoriji Premijer lige (od 1992/93). Ukupno je dao 177 pogodaka. Nadmašio je francuskog asa Tjerija Anrija, koji je, igrajući u Arsenalu, postigao 175.

Na večnoj listi strelaca izbio je na deobu četvrtog mesta s Frenkom Lampardom. Ispred njih su engleski asovi Alan Širer (260), Vejn Runi (208) i Endi Kol (187).

S tri pogotka Aguero je postao rekorder Premijer lige po het-trik dostignuću. Dvanaesti put je dao najmanje tri gola. Nadmašio je Širera (11). Jednom mu je pošlo za rukom da mrežu zatrese pet puta, a dvaput je bio četvorostruki strelac.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here