wikipedia.org/Matthew D. Williams
Razarač američke mornarice (Foto: Arhiva)

Američki raketni razarač “Arli Burk” (DDG-51) uputio se ka Crnom moru. Kako je saopštila američka mornarica, cilj je učešće u operacijama sa partnerima u NATO.

“Razarač američke mornarice počeo je put ka Crnom moru radi zajedničkih operacija sa saveznicima i partnerima NATO u regionu”, navodi se u saopštenju Šeste flote američke mornarice.

Rusko Ministarstvo odbrane nedavno je upozorilo na aktivne operacije brodske grupe Ratne mornarice SAD i izviđačkih letova NATO odvijaju se u severozapadnom delu Crnog mora.

“Ničim izazvana agresivna vojna aktivnost SAD i zemalja NATO u crnomorskom regionu i uključivanje crnomorskih zemalja predstavlja pretnju po regionalnu bezbednost i stratešku stabilnost”, upozorava Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da rastuća aktivnost NATO u blizini ruskih granica diktira potrebu za održavanjem borbene gotovosti nuklearnih snaga, povećanjem potencijala snaga za nenuklearno obuzdavanje, uključujući opremanje visokopreciznim oružjem i efikasnim sredstvima za uništavanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here