EPa-EFE
Novak Đoković

Poraz Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena ne bi bio toliko iznenađenje da je srpski as bio ujednačen sa Janikom Sinerom i da je igrao svoj karakterističan tenis. Međutim, Novak se u prva dva seta mučio, nije igrao dobro i zbog toga je taj meč i dalje jedna od aktuelnijih tema. Svoju analizu dao je i čuveni Endi Rodik.

Novak Đoković, prvi reket sveta, najbolje zna šta je dobro za njega pa je tako verovao da je dobra odluka da u Australiju dođe nekoliko nedelja pre prvog grend slema u godini i igra Junajted kup.

Zbog toga je srpski as imao kraći odmor što Endi Rodik, čuveni američki teniser, smatra greškom.

– Ne treba mu sigurno naše mišljenje o njegovom rasporedu, ali završiti tako kasno sezonu, igrajući Dejvis kup i pojavivši se tako rano u Australiji, što nikada nije pre uradio, da je bio dve – tri nedelje pre Australijan opena. Ne znam, da li se možda preispituje zbog toga? Ja nisam pobedio 10 puta kao on, ali da jesam, ne bih uradio jednu stvar drugačije od prethodnih puta, jeo bih čak i istu hranu – rekao je Rodik u svom podkastu.

Sa Rodikom je u studiju bio i Džon Verthajm koji je dodao da je do takvog Novakog plana došlo možda i zbog promene menadžera, odnosno dolaska Marka Madena u tim.

Proslavljeni američki teniser dotakao se Novakove motivacije za koju veruje da nije bila na zavidnom nivou.

– Što se tiče Novaka, bilo je čudno videti ga da traži energiju za polufinale. U prva dva seta je to tražio, nije bilo prave motivacije, energije, uvek nađe nekog da se svađa s njim i to bude njegovo oruđe… Ali, svi smo bili tu, u takvoj situaciji – doduše Novak manje od nas jer radimo podkaste iz garaže – njegova snaga da se motiviše je supermoć. Možda se nekom to ne sviđa što se svađa, ali ne možemo da osporimo rezultate. Vidite sada neke mečeve kada traži motivaciju, kao protiv Medvedeva kad je na US openu publika navijala za njega, to je bilo čudno, pa je izgubio, a sada i ovaj meč sa Sinerom u kome je tražio motivaciju za nešto što je postalo teško za njega – zaključio je Rodik.

Prvi reket sveta dao je sebi vremena za oporavak, tokom februara ga nećemo videti na terenu, ali je najavljeno da će igrati na mastersu u Indijan Velsu koji je na programu od šestog marta.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here