commons.wikimedia.org/Bogdan
Bukurešt

Austrijska vlada donela je danas odluku o proširivanju liste zemalja za koje važi upozorenje za putovanje na Rumuniju, Bugarsku i Moldaviju, i najavljuje stroge kontrole na svojim istočnim granicama.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, posle sednice vlade, rekao je da se situacija u vezi koronavirusa na Balkanu i na Baltiku pogoršala, i da ima sve više slučajeva zaraze u Austriji uvezenih sa istoka.

– Suočeni smo sa sve većem brojem „uvoza“ zaraze iz inostranstva. Zbog toga je naš hitni apel da se ne putuje u te zemljen – objasnio je on.

Kurc je podsetio da za te zemlje važi mera dvonedeljnog karantina.

– Kršenje karantina je ozbiljan prestup i ko to čini mora računati sa kaznom do 1.450 evra. Ko je pozitivno testiran i krši odluku o karantinu čini krivično delo i mora računati sa jasno oštrijom kaznom – ukazao je Kurc.

Najavio je da će biti sprovedene strože kontrole karantina, ali i na granicama ka istoku.

– Posebno će biti kontrolisani povratnici sa Balkana – dodao je Kurc najavivši da će biti udvostručen broj policajaca na granici na 1.800.

Inače, austrijska vlada je početkom ovog meseca donela odluku da zemlje Zapadnog Balkana stavi na listu država za koje važi upozorenje za putovanje, na osnovu kojeg, svi koji se vrate u Austriju a boravili su u zemljama bivše Jugoslavije, moraju ići u dvonedeljni karantin ili imati negativan PCR test.

3 KOMENTARA

  1. Kakva bre ,,vaša korona,, koju ste izmislili…
    Gde je narod sada što umire od raka i srčanog udara i od drugih bolesti…. jel su svi oni koji od tih bolesti umrli ,,kao navodno od korone,,, koga vi lažete !? Narod je glup… i nevidi da ga švaba mrzi kao što nas oduvek i mrzeli… smeta im balkan ! A da nije balkanca u Austriji i Nemačkoj, švabe bi jeli govna…. A jedu i sad sa mržnjom svih balkanaca!!!!
    Sramota šta rade švabe, a balkanci su sagradili njihove gradove i sela…. SRAM IH BILO !!!!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime