pixabay.com
Ferari

Drugu godinu zaredom Ferari se okitio titulom najsnažnijeg brenda na svetu prema Brend fajnens global 500 izveštaju za 2020. godinu.

Očekivano, dodeljen im je najjači AAA+ rang, a ukupna ocena iznosi 94,1 od 100.

Na drugom mestu je Dizni, dok je treće mesto zauzeo kineski ViČet. U top 10 su očekivano i Koka Kola, Dilojt, PWC, Roleks, PejPal.

“Brend fajnens global” dalje navodi da je i vrednost brenda Ferari porasla 9 odsto, a u ukupnom rastu veliku ulogu su imali novi modeli SF90 Stradale i Ferari Roma, dva nova modela kojima Ferari dodatno širi svoj potencijalni krug kupaca, prenosi Bankar.

Osim toga, sa Armani grupom je postignut dogovor oko plasiranja Ferari kolekcija koje dodatno jačaju brend. Poznato je i da Ferari godinama prodaje i majice, parfeme, kape, šalove, makete itd. Ipak, kompanija planira da trenutne licence smanji za 50 odsto.

Kada je reč o najvrednijem brendu na svetu na prvom mestu i dalje je Amazon čija je vrednost dostigla neverovatnih 220,8 milijardi dolara, drugi je Gugl čija je vrednost narasla za 11,9 odsto, na 159,7 milijardi dolara, a treći je Epl sa vrednošću od 140,5 milijardi dolara, dok je najveći rast vrednosti zabeležila kompanija Tesla Motors, čak 64,9 odsto.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here