Foto: Tanjug/AP
Robert Levandovski

Bajern bi ovog leta mogao da proda svog najboljeg strelca Roberta Levandovskog, ako on odbije njihovu ponudu za produženje ugovora, koji mu ističe u junu 2023, objavili su nemački mediji.

Naime, Bajern ima politiku da igračima starijim od 30 godina nudi produžetak ugovora na godinu dana, ali u slučaju poljskog golgetera, koji ima 33 godine, mogli bi da naprave iznimku.

Prema pisanju nemačkih medija, Bajern je spreman da ponudi produžetak ugovora za još godinu dana uz istu platu, ili da mu ponudi dvogodišnji ugovor ako pristane na smanjenje plate.

Klupski direktori Oliver Kan, Karl-Hajnc Rumenige i Hasan Salihamidžić nadaju se da će pitanje produžetka ugovora biti uskoro rešeno.

Levandovski je u ponedeljak primio nagradu za najboljeg fudbalera sveta u 2021, u izboru FIFA. U Bajern je stigao 2014. iz Borusije Dortmund i do sada je u 356 nastupa za bavarski klub postigao čak 328 golova.

Rekordna mu je bila sezona 2019/2020. kada je postigao 55 pogodaka u svim takmičenjima. Prošle sezone se 48 puta upisao u strelce, a ove je nakon 26 utakmica već postigao 34 gola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here