Dok je najsjajnija Barselonina zvezda kapiten Lionel Mesi, argentinski as, i dalje na poštedi, u centru pažnje je Ansu Fati (16), nova nada iz njene čuvene škole, napadač poreklom iz Gvineje Bisao.

Kada je na meču drugog kola španskog prvenstva protiv Betisa na Nou Kampu (5:2) ušao u igru u drugom poluvremenu, Fati je sa 16 godina i 298 dana postao drugi najmlađi debitant u istoriji slavnog katalonskog kluba, a najmlađi u poslednjih 78 godina.

Samo šest dana kasnije bio je i strelac. Barselona, koja je u prvom kolu izgubila s 1:0 od Atletika na San Mamesu, ni u drugoj ligaškoj utakmici u gostima nije odnela pobedu. Igrala je s Osasunom 2:2, a Fati je dao gol za 1:1 u 51. minutu.

Sa 16 godina i 304 dana postao je najmlađi Barselonin strelac svih vremena, jer je nadmašio Bojana Krkića iz 2007, a treći najmlađi ikada u španskom prvenstvu (Kamerunac Fabris Olinga imao 16 godina i 98 dana kada je 2012, igrajući za Malagu, postigao pogodak protiv Selte; Bask Iker Muniain imao 16 godina i 289 dana kada je 2009, igrajući za Atletik, dao gol protiv Valjadolida).

Da nije iznenađenje što je njeno dete reagovalo u maniru iskusnog rasnog golgetera, Barselona je potvrdila video-prilogom Fatijevih pogodaka glavom u njenim mlađim uzrastima među kojima je on došao kao desetogodišnjak.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here