Šampion Evrolige će morati da se preseli iz Moskve na kratko. Zbog toga što je zauzeta Megasport arena, a druge slobodne hale u Moskvi nema u tom periodu, Armani i Panatinaikos će gostovati ekipi CSKA u Kalinjingradu.

Ovakvu mogućnost je CSKA najavio još pre nekih mesec dana a sada su iz uprave moskovskog kluba rekli i da Evroliga nije izašla u susret i nije rasporedila ekipu CSKA da 26. decembra i 3. januara gostuje iako je na to šampion Evrope upozorio. Tada je planirano da u Moskvu dođu Armani i Panatinaikos, a te utakmice će ipak CSKA igrati u Kalinjingradu.

Domaćin će biti hala “Jatarnji”, a radi se o dvorani koja je imala istog arhitektu kao i hale Lokomotive Kubanj i Uniksa u Krasnodaru i Kazanju. Dvorana je zato identična kao i košarkaške dvorane Lokomotive i Uniksa samo što se u njoj najviše igra odbojka.

– Nikada nismo ugostili košarkaške utakmice najvišeg nivoa na svetu kakve igra CSKA. Siguran sam da će hala biti rasprodata. Hala se smatra za najbolju kada se radi o odbojci i ugostiće Svetsko prvenstvo za odbojkaše 2022. godine. Siguran sam da može i da ugosti najbolje košarkaške evropske mečeve – rekao je guverner Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov.

– CSKA je imao mnogo ponuda iz različitih ruskih gradova i iz ostalih država. Zahvalio bih se svima koji su bili zainteresovani, ali naš prioritet je bio da ostanemo u Rusiji, posebno bih se zavalio prijateljima iz Srbije i Belorusije koji su želeli da organizuju mečeve u beogradskoj Štark Areni i Minsk Areni. Kalinjingrad je savršen za nas. Arena je odlična, a region nema košarkaški tim i smatramo ga nekošarkaškim gradom u Rusiji. Planiramo da poguramo košarkaški razvoj u gradu i regionu jer taj grad može da ima tim u VTB ligi – rekao je predsednik CSKA Andrej Vatutin.

Kalinjingrad je inače bio i domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu, a srpska selekcija je baš tamo igrala meč sa Švajcarskom i bila smeštena u obližnjem gradiću. Inače sličan problem je osim CSKA ranije imala i Crvena zvezda koja je jedan svoj meč pre nekoliko godina igrala u Vršcu, Brose je obično jednu utakmicu godišnje igrao u Nirnbergu, dok su Olimpijakos i Panatinaikos svojevremeno zbog kazni svoje mečeve igrali na Kritu odnosno Kipru.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here