R. Erceg
Izjednačenje: Ričard Darko prima čestitke saigrača

Beli orlovi iz Boniriga u utorak uveče odigrali su prvu utakmicu u 2020. godini na svom stadionu. Oni su u prijateljskom pripremnom meču odmerili snage sa Kenterberi Benkstaunom (poznatijim kao „Benkstaun „Berries”). Rezultat je bio 1:1 u pravoj trenng utakmici.

Bonirig je nastupio u kombinovanom sastavu sa tek nekolicinom prvotinaca – Hronopulosom, Šubarom, Mekenzijem, Kadrićem, Milerom, Darkom i Armsonom. U uvodnoj fazi meča fudbaleri srpskog timasu imali više od igre. Bili su brži u duelima i „gol je visio u vazduhu”.

Najraspoloženiji u redovima Orlova bio je Ričard Darko, koji je već u 9. minutu dobro šutirao glavom, a u 15. je uputio oštar udarac po zemlji. Isti igrač je u 27. minutu raspalio po lopti, ali je ona otišla visoko preko gola gostiju. Posle uvodnih pola sata i nakon nekoliko „letećih izmena” kao u hokeju na ledu, naš tim je izgubio na dinamici i igrao je dosta nepovezano.

U nastavku, potpuno neočekivano, gosti su u 51. minutu poveli. Letargična igra Boniriga nastavila se do sredine drugog poluvremena, kad su posle jednog šuta sa distance Orlovi konačno živnuli. Konačno, u 77. minutu, u situaciji jedan na jedan Darko je rutinski obišao protivničkog golmana i izjednačio na konačnih 1:1.

Trener Vejn O’Saliven, koji je tog dana slavio rođendan, neće pridavati veliki značaj rezultatu ovog susreta. Deset dana pred početak sezone utakmice ovakve vrste služe da se uigraju pojedini igrači i da tim uđe u formu. U nedelju, 1. marta, Orlovi će ugostiti još jedan tim iz Benkstauna – Siti, koji se kao i prethodni rival takmiči u nižem rangu od našeg tima, NPL3 Novog Južnog Velsa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here