EPA/Stephanije Lecocq
Žosep Borelj

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žosep Borelj izrazio je danas zadovoljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da dijalog nije lak, ali da je neophodan za budućnost dve strane, i naglasio da se on odvija u trenutku posete američkog predsednika Džoa Bajdena Evropskoj uniji.

– Zadovoljstvo je čekati u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Podstičem obe strane da nastave dijalog bez odlaganja i da se usredsrede na rezultate uprkos svim poteškoćama. Dijalog neće biti lak, ali proces je neophodan za ljude na Kosovu i u Srbiji – rekao je Borelj.

On je na konferenciji za mediji pre sastanka izrazio zadovoljstvo što se razgovori u dijalogu odvijaju u isto vreme kada se dešavaju susreti EU sa američkim predsednikom Džo Bajdenom.

– Danas ćemo zajedno sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom organizovati novi sastanak na visokom nivou u dijalogu Beograda i Prištine. Srećan sam što se to dešava u isto vreme kada se EU sastaje sa američkim predsednikom Džo Bajdenom – naglasio je evropski zvaničnik.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime