U poslednjem kolu 15. prvenstva KONKAKAF zone Kanada napunila mrežu Kube (7:0) i igraće u četvrtfinalu.

Saigrači Zvezdinog golmana Milana Borjana u reprezentaciji Zemlje javorovog lista Džonatan Dejvid (19), napadač belgijskog Genta, i Lukas Kavalini (26), koji igra u meksičkoj Puebli, postigli su po tri gola (Kavalini nije iskoristio penal), a prvi put se i desilo na šampionatu Konfederacije Severne i Srednje Amerike i Kariba, pokrenutom 1991, da dvojica iz jedne selekcije postignu po het-trik u istoj utakmici. Na Evropskom prvenstvu to je nezamislivo, a na Kupu Južne Amerike, recimo, takvo je postignuće poslednji put upisano u anale još 1942, kada je na šampionatu u Urugvaju Argentina dala Ekvadoru tuce golova.

Za razliku od kolege na drugoj strani Borjan nije imao mnogo posla. Bio mu je to 18. meč u kanadskoj reprezentaciji da nije primio gol, što je njeno drugo najbolje ostvarenje, a rekord je 22.

Kuba je u istoriju Zlatnog kupa još jednom ušla neslavno. U grupi je primila 17 golova, pošto ju je sa 7:0 savladao i Meksiko, a s 3:0 Martinik. Njen je i prethodni negativni rekord – 16 pogodaka na šampionatu 2011.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here