mts Dvorana
Božo Vrećo

Poznati regionalni izvođač sevdalinki Božo Vrećo, vraća se ponovo pred beogradsku publiku 2. novembra, nastupom u mts Dvorani.

Umetniku čarobnog glasa, poznatom po a kapela izvođenju sevdalinki i kombinacijama tradicionalnog sevdaha sa elementima džeza, soula i bluza, kao i originalnim nastupima, ovo će biti treći solo nastup na kultnom mestu u centru Beograda. Verna publika čuvenog pevača, ponovo će imati prilike da uživa u nekim od najvećih hitova sa, do sada četiri objavljena solo albuma, “Moj sevdah” ( 2014); “Pandora” ( 2017); “Melek” ( 2018) i “Lacrimae” ( 2020).

Božo Vrećo, inače važi za umetnika anđeoskog glasa, kako ga opisuje slavni Njujork tajms. Po pisanju eminentnog lista, Vrećo je prepoznatljiv kao izvrsni izvođač, autor i kompozitor sevdalinki (poznate tradicionalne, srceparajuće ljubavne lirike iz Bosne i Hercegovine), a glavni sinonim za njega je, kako se navodi, potpuna sloboda u izrazu.

Neke od njegovih najpoznatijih numera su „Pašana”, „Ko li noćas miluje ti kosu”, „Pandora”, „Elma”, „Sanjao sam”, a sarađivao je sa mnogim poznatim muzičarima, među kojima su Marko Luis i Vasil Hadžimanov. Podsetimo, Vrećo je u mts Dvorani nastupio samostalno dva puta tokom 2021. godine.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here