pixabay.com
Britanski vojnici

Britanska operativna grupa specijalnih snaga od 600 vojnika spremna je da se rasporedi u Ukrajini u slučaju “invazije” Rusije, piše britanski list „Miror“.

Prema izvoru lista, London je formirao jedinicu koju čine specijalci – Specijalnog izviđačkog puka, lekari, inženjeri, vezisti i oko 400 padobranaca iz 16. vazdušno-ofanzivne brigade čije sedište je u Alderšotu.

– Jedinici koja se nalazi u visokoj pripravnosti rečeno je da je moguće, da će morati da se rasporedi u vrlo kratkom roku. Od 400-600 vojnika je spremno. Sva oprema je spakovana, spremni su da lete u Ukrajinu i izvrše desant iz vazduha – rekao je sagovornik lista.

Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. Kako je rekao portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov, Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

4 COMMENTS

  1. A ja mislio da su Britanci pametni a oni bi sa 600 vojnika da zaustave Ruse.Bolje da pitaju Francuze i Nemce koliko su vojnika slali na Ruse i na kraju odneli gace na stapu!

  2. Pripremaju kosooke nema britanaca, poslali u Gruziju da zatvore tunel, 300 ali se nijedan nije vratio, padobrani se nisu otvorili, ha ha ha

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here