Novak Đoković planirao je niz turnira u zemljama bivše Jugoslavije tokom juna i jula kada je na programu „Adrija tur“, a nekoliko teniskih zvezda bi trebalo da igra u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Njegov dolazak mogla bi da pokvari vlast u Crnoj Gori koja ne želi da vidi Srbe na svojoj teritoriji. Ipak, utisak je da je raspoloženje u narodu je potpuno drugačije.

Tako “Sportski žurnal” ističe da bi dostatoga moglo i moralo da se promeni u narednim nedeljama.

– Cela Crna Gora želi prvi put u istoriji da vidi Novaka – ističe jedan kolega iz Podgorice.

– Svi su željni da ugoste najboljeg tenisera sveta, pogotovo što je poreklom odavde.

S obzirom da ni za koga nema ni najmanje dileme da je odsustvo dozvole Srbima da ulaze na teritoriju Crne Gore, iako se objašnjava koronom, u stvari političkog porekla, zbog litija i svega što se dešava poslednjih meseci u ovoj državi, takva situacija znatno remeti planove u vezi organizacije Adrija tura.

Jer, ako Srbi ne mogu u Crnu Goru, neće moći ili neće hteti ni Nole, a to automatski znači ni ostali učesnici, ma iz koje zemlje da su, jer je svetski broj 1 organizator celog ciklusa turnira.

Nema sumnje da bi ovakav rasplet, da Crna Gora ostane bez jednog od najvećih sportskih spektakala u svojoj istoriji, bio i marketinški nepovoljan za nju, pogotovo pred početak turističke sezone, pa je jasno da nešto mora da se menja.

Kako sagovornik Žurnala iz Podgorice kaže, već se pominje da bi odluka da se i Srbima, kao što je već učinjeno sa građanima nekih drugih susednih država, dozvoli ulazak 3. juna.

To znači da bi situacija na vreme bila popravljena jer bi bilo dovoljno dana da se sve pripremi za igranje Adrija tura.

Oba podgorička lista, “Dan” i “Vijesti” pišu o potencijalnom gostovanju teniske elite u Crnoj Gori i navode reči Dimitrija Rašovića, predsednika TS CG.

– Teniski savez Crne Gore nije dobio nikakav dopis. Organizator Adrija tura” je agencija koja nas još nije zvanično kontaktirala, ali srećni smo što će Crna Gora biti domaćin teniskog spektakla. Javnost je o organizaciji turnira obaveštena iz medija, a mi smo u kontaktu sa Teniskim savezom Srbije i bićemo spremni da turnir bude organizovan na najvišem nivou.

Rašović objašnjava i zašto je veoma važno da se turnir održi.

– Biće to ne samo najlepša promocija tenisa koji će dobiti još na popularnosti u Crnoj Gori, već turizma i države. Turneju će prenositi Sport klub, pa će lepa slika iz naše zemlje otići i u svet – podseća Rašović da se u svetu tenis uopšte ne igra zbog pandemije tako da će ovo biti jedinstvena prilika za promociju crnogorskog turizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here