EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaleri Srbije i Portugala će u nedelju od 20.45 časova odigrati u Lisabonu ključnu utakmicu za plasmana na Svetsko prvenstvo. UEFA je arbitražu poverila sudiji iz Španije Hezusu Hilu Manzanu, jednom od najboljih na svetu.

Prosto je neverovatno da je zvanični Nion odlučio da ovako važnu utakmicu vodi arbitar iz zemlje koja je mnogo bliska Portugalu. Španija ne samo što je jedina granična zemlja sa Portugalom, već su ove dve države kulturološki, sportski, tradicionalni i na sve druge načine povezane vekovima. Da li je po sredi određena vrsta zavere ili UEFA ima ogromno poverenje u Španca, saznaćemo oko 23.00 časa u nedelju.

Sasvim je sigurno da su Portugalci izvršili enormni pritisak na organe UEFA vezano za suđenje posle svih dešavanja na prvom meču dve reprezentacije u Beogradu koji je završen rezultatom 2:2. Naime, tada je Kristijano Ronaldo postigao gol, ali on sudijskim previdom nije priznat, a pošto nije bilo upotrebe VAR utakmica je okončana podelom bodova.

To je izazvalo revolt Ronalda koji je bacio traku, kao i žestoke reči od strane selektora Fernanda Santosa na račun holandskog sudije Danija Makelija. Posle dva dana sudija Makeli se javno izvinio Kristijanu Ronaldu i Portugalcima zbog svoje greške.

Sudija Manzano je već sudio Portugalu tokom 2018. godine u meču kvalifikacija protiv Luksemburga, kada su Ronaldo i drugovi slavili 2:0, dok je u Španiji poznat i po incidentu sa Leom Mesijem koji je odbio da se rukuje sa Manzanom posle meča Barselone i Đirone, smatrajući da namerno oštećuje njegov tim. Španac je sudio i meč između Milana i Crvene zvezde (2:2) na San Siru. Tada je dao crveni karton Marku Gobeljiću, a Zvezdi nije dozvolio da završi poslednji napad na meču, iako je situacija mirisala na gol i eliminaciju roso-nera. Naime, Crvena zvezda je izborila korner i shodno svim pravilima trebalo je da Manzano dozvoli izvođenje, međutim, on je svirao kraj.

Glavnom sudiji Hezusu Hilu Manzanu u Lisabonu pomagaće zemljaci Injiho i Anhel Nevado, dok je četvrti sudija Rikardo de Burgos.

1 COMMENT

  1. A mi kao ne mozemo da protestujemo. Problem je u nas i nasih sto vode savez. Nista oni ne umu, sta bi sa tuzbom protiv uefe. Bedni smo…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here