Engleski velikan ne zna za pobedu u gostima u deset uzastopnih utakmica u svim takmičenjima.

Od kada je Mančester junajted načinio podvig protiv Pari Sen Žermena na Parku prinčeva u revanšu osmine finala Lige šampiona 6. marta s 3:1, pobedi se u gostima više nije radovao. Em je zatim pretrpeo pet uzastopnih poraza, em njegovoj lošoj seriji kad izađe s Old Traforda i dalje nema kraja.

U bledoj igri bez šuta u gol AZ-a na njegovom terenu u drugom kolu Lige Evrope (0:0) dogurao je i do deset mečeva bez slasti (četiri remija, šest poraza). To mi je i najlošija niska u gostima u poslednje tri decenije. Godine 1989, između februara i septembra, u 11 utakmica nije znao za pobedu na igralištu domaćina. Kasnije u toj sezoni, zapravo na njenom kraju, došao je i prvi trofej pod vođstvom Aleksa Fergusona (Kup Engleske) kao uvertira u jednu od najslavnijih trenerskih epoha.

U nedelju, u osmom kolu Premijer lige, “crveni đavoli” idu na megdan Njukaslu. Budu li i tada bez tri boda, sledeću utakmicu kao gosti igraju 24. oktobra protiv Partizana u Humskoj u trećem kolu Lige Evrope pa bi i “crno-beli” mogli da se upišu u neslavne anale velikana s Ostrva. Između te dve utakmice prvo je pauza u klupskom fudbalu zbog obaveza nacionalnih timova, a onda 20. oktobra, uoči dolaska na Partizanov stadion posle 53 godine, Mančester junajted dočekuje evropskog prvaka Liverpul u Premijer ligi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here