Foto: Tanjug/AP
Zurabi Datunašvili

“Veoma sam srećan što sam u Srbiji, prošli smo dug put ove godine, ali napravili smo sjajne rezultate”, rekao je srpski rvač Zurab Datunašvili po povratku u Beograd nakon osvajanja titule šampiona sveta u Oslu.

– Hvala svima, mi smo jedan tim i delimo uspeh. Hvala svima, živela Srbija – rekao je Datunašvili, evropski i svetski šampion i bronzani sa Olimpijskih igara koji je u Beogradu dočekan uz pesmu “Marš na Drinu”.

Predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković istakao je da su rezultati izuzetni.

– Čestitke Zurabiju, stručnom štabu. I ostali momci su se odlično borili. Posebno se zahvaljujem gruzijskoj federaciji, oni su velesila, radili smo zajedno, a uspeli smo da im “ukrademo” sportskom diplomatijom Zurabija. Verujem da će se ovi rezultati odraziti i na mlade snage i da imamo utaban put i za Pariz i Los Anđeles.

Trener Stojan Dobrev rekao je da je ovo trenutak koji nikad neće zaboraviti.

– Emotivan trenutak za nas, srećan sam zbog rezultata koje smo napravili.

Podršku rvaču dao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, olimpijski šampion iz Rija.

– Veliki rezultat za srpsko rvanje, šet šampionata zaredom medalja, tri svetska prvaka, malo koji sport može da se pohvali time. Čestitam ljudima koji su uz Zurabija, Stojam Dobrev i Voja Trajković. Posebno hvala Zuri, tri medalje, kad podvuče crtu može da bude prezadoboljan. Da mu je neko ponudio na početku godine, verovatno bi se zadovoljio samo bronzom, svaka čast. I da naredne godine u Beogradu imamo dva svetska prvaka i bar tri medalje – poručio je Štefanek.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here