Posle 18 sezona u Romi i još dve pre toga u njenom podmlatku nekadašnji italijanski reprezentativac potpisao ugovor na godinu s argentinskim velikanom Bokom juniors.

Danijele de Rosi je onomad napunio 36 godina, ali posle rastanka s “vučicom” koja ga je zadojila mlekom fudbala, nije okačio kopačke o klin. Prihvatio je poziv Bokinog sportskog direkotora Nikolasa Burdisa (38), nekadašnjeg argentinskog reprezentativca, a svog saigrača u Romi (2009-14) da dođe na Bomboneru.

– U gradu u kojem sam se i rodio živeo sam 36 godina. Bojao sam se da dođem u Buenos Aires s porodicom. Muškarac od 36 je imao veliki strah, ali sve što sam ovde video za kratko vreme učvrstilo me je u uverenju da sam načinio pravi korak. Dvadeset godina sam igrao u klubu koji od jutra do mraka živi za fudbal. Mogao sam za nastavak karijere da izaberem mirnije mesto ili isto onakvo kao što je Rim. Odlučio sam se za drugu varijantu. Došao sam među najluđe navijače na svetu – rekao je De Rosi.

Novi klub mu je pripremio i emotivni video-prilog u kojem mu familijarnu dobrodošlicu žele navijači s raznih mesta Bokinog dela prestonice.  Aludira se i na to da su među njenim osnivačima 1905. bili i Italijani, mahom iz Đenove.

De Rosi je već krenuo s treninzima, a posmatrao je i ligaški meč s Urakanom, koji je na Bokinom stadionu završen bez golova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here