Teniski Savez Srbije
Novak Đoković Dejvis Kup 2010

Holandija iz B grupe, Australija, Velika Britanija ili Francuska iz D grupe – to su potencijalni rivali Srbije u četvrtfinalu Dejvis kupa.

U grupi u Splitu, Finci su pobedom nad SAD osigurali plasman u Malagu sa druge pozicije, ali Holanđani imaju skor 2-0 (uključujući i pobedu nad Finskom) pred nedeljni sudar sa Hrvatskom, koja nema više šansi da prođe dalje.

Iznenađujuće, Finska je već posle singla obezbedila trijumf nad SAD. Prvo je Oto Virtanen, trenutno 125. teniser sveta, iznenadio Mekenzija Mekdonalda sa 7:6 (7-5), 1:6, 7:6 (9-7) – u trećem setu je prvo nadoknadio brejk zaostatka, da bi zatim u taj brejku spasao dve meč lopte, pre konačnog trijumfa.

Zatim je Emil Rusuvuori pobedio Tomija Pola sa 7:6 (7-1), 6:4 – u prvom setu je Finac okrenuo 2:5, a u drugom setu realizovao četvrtu meč loptu.

– Bio sam bolestan i propustio US open, nisam ovde došao u dobroj formi, ali morao sam da nastavim da se borim – rekao je Rusuvuori.

Za Holandiju igraju Talon Grikspor i Botik van de Zandshulp, a imaju i respektabilan dubl Kolhof-Midelkop.

Drugi potencijalni rival Srbije na žrebu u utorak biće prvoplasirani iz mančesterske grupe, u kojoj su još moguće svakojake kombinacije.

Australija je sada pobedila Švajcarsku sa 3-0 – u singlu je Kokinakis bio bolji od Štrikera 6:3, 7:5, da bi zatim De Minor savladao Hislera 6:4, 6:3, a Pursel i i Ebden su u dublu dobili Štrikera i Hislera 6:2, 6:4.

Australija ima skor 2-1, Švajcarska 0-3, a u nedelju se sastaju Velika Britanija (2-0) i Francuska (1-1). Jasno je da su Australijanci prošli dalje, ali pitanje je sa koje pozicije – ako Britanija savlada Francusku, onda su Britanci prvi, a ako Francuzi slave, onda tri tima imaju skor 2-1 i gledaće se set količnik (pobeda 3-0 bi Francuzima donela prvo, pobeda 2-1 drugo mesto).

Završnica Dejvis kupa igra se u Malagi od 21. do 26. novembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here