Proslavljeni košarkaš Dino Rađa podelio je interesantnu anegdotu koja je nastala tokom Balaševićevog koncerta.

Balašević je bio veliki prijatelj sa Miloradom Bibićem Mosorom, hrvatskim novinarom, koji je preminuo 17. februara 2012. godine.

Rađa je preko društvenih mreža svojim pratiocima podelio anegdotu sa prvog koncerta po završetku rata koji je Balašević održao u Splitu:

– Umrli su u dva dana razlike. Ima to neke simbolike. Evo jedne zaj**ancije vezane za njih dvojicu. Mosor je Đoleta upoznao kad je bio u Novom Sadu, mislim u vojsci, ali nisam siguran. Svakako su bili dobri. Đoletov prvi koncert nakon rada 2004. godine u Splitu, a Mosor nervozan kao pas, ne sme da ide jer se boji kako će publika da reaguje, a on emotivac, neko sra*e ne bi preživeo. Usred koncerta zove me on na mobilni i pita kakva je situacija.

Kako je meni malo potrebno, kažem mu odmah da je sve super, sem što ga je jedan lik gađao flašom, ali je policija rešila za sekund. Inače ovacije za Đoleta. Meni Mosor naravno ne veruje, i zove staroga Grašu. Ovaj sedi do mene i odmah prihvati zaje**ciju i potvrdi moju priču. Posle koncerta idemo svi zajedno u Grašin restoran i sedimo za stolom Đole i njegovi, Graša, Viki i ja. Dolazi Mosor i pravo do Đoleta i krene sa izvinjavanjem. Ovaj ga bledo gleda, i pita ga o čemu priča. Mosor odmah shvati da smo ga zaj**li, i da se bez razloga tresao satima. Veče za pamćenje. Sad bar imaju veselo društvo gore, gde se skupljaju dobri ljudi – napisao je Rađa.

Čuveni kantautor je preminuo 19. februara od posledica koronavirusa.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here