EPA-EFE/JOEL CARRETT
Kreg Tajli

Direktor Tenis Australija, Kreg Tajli, kaže da žali za određenim propustima koji su se dogodili uoči starta turnira, a pre svega, mislio je na sve povezano sa Novakom Đokovićem. 

Tajli je priznao da je skandal oko odbijanje vize Novaka Đokovića, zasenio događaj i dodaje da će svi koji su u organizaciji naučiti na greškama.

– Ono za čim žalim je da imamo 256 igrača u glavnom i 256 u žrebu kvalifikacija, i odgovor koji dobijamo od njih je ih je sve to što se dešavalo, odvlačilo od turnira. Žalim što su te okolnosti (oko Đokovića) prouzrokovale odvlačenje pažnje. Ne samo igračima, već svima. Da, žalim za tim i uskoro ćemo o svemu pričati i naučiti lekcije iz svega, kako bismo napravili prilagođavanja ili promene koje su neophodne za 2023. godinu – rekao je Tajli agenciji AAP.

Bilo je mnogo poziva na njegovu ostavku, pošto obavlja funkcije direktora turnira i ujedno prvog čoveka Tenis Australija. On odbija da se povuče.

– Ne, nije to previše posla. To je isti posao, da budem jasan, jedan posao. Zato što je kao da vodite kompaniju.

Tajli je odbio da govorio o tome ko je kriv.

– Fer je reći da su svi bili posvećeni tome da urade pravu stvar kako bi se događaj održao i to uključuje sve forme vlade i nas u Tenis Australija. Nijednom nismo odustali od principa sigurnosti za sve. Da, bilo je odvlačenja pažnje igračima i neke će se lekcije naučiti. Ali oporavili smo se i isporučili veliki događaj.

Takođe, odbio je da odgovori i na pitanje o tome da li je Đoković zaslužio neku vrstu izvinjenja jer mu je dato uverenje da će mu biti dozvoljeno da igra, kroz formu medicinskog izuzeća.

– Pričam sa stanovišta Tenis Australija. Ima tu lekcija za sve nas i počevši od utorka sledeće nedelje, definitivno ćemo sagledati sve što smo uradili, kao što radimo svake godine. Šta smo uradili dobro? Šta nije bilo dobro i onda ćemo krenuti sa pripremom za 2023. Gledajući u budućnost, daćemo ocenu na vreme. U ovom trenutku, koncentrisani smo na nastavak turnira i da se ne vraćamo na sve što se dogodilo – zaključio je Tajli.

2 COMMENTS

  1. Tajli, Gejz, Wilander,Rod,Nadal To je ekipa koja se ne srami da tako nesto uradi da sklone DJOKOVICA da bi GUZONJA osvojio A O i sada dalje mu prave sve privilegije nebili osvojio grem slem VELIKA SRAMOTA kolko su zlo napravili tenisu vise nista nije kao prje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here