OC Jahorina

Međunarodno takmičenje, FIS Kup Jahorina 2021 održaće se u subotu i nedelju (23. i 24. januara 2021. godine) na Olimpijskoj planini Jahorini, u organizaciji smučarskog kluba “Jahorina”, a u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Ovogodišnji FIS kup otvoriće Goran Đoković a prvu vožnju će voziti Bojan Križaj.

Takmičenje u alpskoj disciplini slalom oba dana će biti održano na stazi Veleslalom-Skočine. Za takmičare iz 20 zemalja ovogodišnjeg FIS Kupa koji će se održati na Jahorini ove trke su ujedno i testne za Evropa kup.

Do sada su pristigle prijave iz Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Kipra, Kanade, Filipina, Portugalije, Hong Konga, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske, a favoriti su takmičari sa Jahorine – Marko Šljivić koji vozi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Strahinja Stanišić koji će predstavljati reprezentaciju Srbije.

Jahorina ima ukupno 11 homologovanih ski staza i spremna je za organizaciju i održavanje takmičenja sve četiri discipline SL, GS, SG i DH! Sa više od 145 cm utabanog snega na ovoj planini se vredno radi na pripremama staza sa ciljem obezbeđivanja najboljih uslova skijašima ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme.

Skijalište radi punim kapacitetom, ski staze su zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novim snežnim padavinama idealno pripremljene i sad sa sigurnošću tvrde da imaju najbolje pripremljene ski staze u regionu.

Kompletno funkcionisanje ski centra je prilagođeno trenutnim uslovima i epidemiološkoj situaciji i iz ovog centra upućuju apel svima da se pridržavaju svih mera i ponašaju se odgovorno prema sebi i drugima.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime