Italijanski portal „Calciomercato“, kao i još neki, javljaju kako je iskusni srpski fudbaler Dušan Tadić ponovo na meti Rome.

Roma je dolaskom novih vlasnika odlučila krenuti u rekonstrukciju tima i zameniti brojne najplaćenije igrače onim manje plaćenim kako bi na što lakši način prebrodila koronakrizu, ali i činjenicu da neće igrati Ligu šampiona.

Kako je odlazak bosansko-hercegovačkog reprezentativca Edina Džeka sve izvesniji, ‘Vučica’ traži eventualne zamene na napadačkoj poziciji.

Tako „Calciomercato“ navodi kako je trener Rome Paulo Fonseka zainteresovan za usluge srpskog reprezentativca Dušana Tadića, kapitena Ajaksa iz Amsterdama.

Ajaksova ‘desetka’ dokazani je majstor, istina već u godinama koje ne garantuju dugoročno rešenje, ali bio bi više nego kvalitetno pojačanje dok se finansijska situacija u Romi ne stabilizuje.

Roma je već načela mogućnost ovog transfera još za vreme prelaznog roka prošlog leta, ali tada situacija nije bila kakva je sad. Tadić ima ugovor do leta 2023., ali svejedno ne bi trebao biti prevelik finansijski zalogaj čak ni za ovakvu Romu.

Tržišna cena prema Transfermarketu je 20 miliona evra, a koštao bi verovatno koji milion više. Tadić može pokriti gotovo sve pozicije u ofanzivi, a u aktualnoj postavi Ajaksa, među svim mladim budućim zvezdama, ističe se kao vođa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here