Tanjug/AP

“Evropska unija obaveštena je o agendi i modalitetima sastanka u Vašingtonu, ali ne i o sadržaju razgovora i dokumenata, kaže portparol EU Peter Stano.

Stano je na pitanje Tanjuga da li je EU kao glavni posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine obaveštena od američkih partnera o čemu se razgovara u Vašingtonu poručio da uvek postoji razmena informacija između Brisela i Vašingtona kada je reč o dođajima koje organizuje SAD, a koji mogu doprineti dijalogu Srbije i Kosova.

-Naši američki partneri su nas informisali o agendi i modalitetima sastanka u Vašingtonu – rekao je Stano.

On podseća da je sastanak u Vašingtonu deo procesa koji “američki partneri” organizuju u okviru svojih aktivnosti o otvorenim pitanjima između Kosova i Srbije. “Koja god aktivnost može pozitivno da se uključi i podrži dijalog koji vodi EU o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine je dobrodošla”, podseća Stano.

Na pitanje Tanjuga koja su očekivanja EU od sastanka u Vašingtonu, Peter Stano je odgovorio samo o očekivanjma od predstojećeg sastanka u Briselu kome 7. septembra posreduju specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak i šef diplomatije EU Žosep Borel.

-Naša očekivaja od ovog sastanka u Briselu su da će partneri nastaviti svoje razgovore. U pitanju je već treći sastanak na visokom nivou i nadamo se da ćemo nastaviti ovaj pozitivni dnamizam i napredovati u rešavanju otvorenih problema i približavanju rešanja za sva otvorena pitanja kroz eventualni konačni pravnoobavezujući dogovor o normalizaciji odnosa – zaključio je Stano.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here