“Evropski Lukašenko je propao”

0
EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića vidi kao “političku prošlost” i smatra da bi bilo korektno da podnese ostavku.

Abazović je rekao da je “evropski Lukašenko propao”, da je DPS na izdisaju i da bi trebalo da se održe predsednički izbori u Crnoj Gori.

Govoreći o incidentima u Pljevljima, Abazović, koji je juče posetio taj grad, rekao je da Crna Gora nikada nije izašla iz 90-ih, prenose Vijesti.

– Juče sam bio u Pljevljima, nemili događaji i sinoć su se ponovili, ali šta ćete, mi nikada nismo ni izašli iz 90-ih. Mi smo prvi put u svojoj istoriji promenili vlast pre tri dana, ako je neko mislio da će se to desiti uz ruže, aplauze i fanfare, to nije bilo logično razmišljanje. Žao mi je što se sve dešava, ali ja ovde vidim i ruku vlasti – rekao je Abazović.

Na pitanje da li su se njegovi potencijalni koalicioni partneri distancirali od politike 90-ih, kao što je to uradio Đukanović, Abazović je rekao da ne zna da li su se distancirali i da mu je žao ako nisu i istakao da je njegova koalicija postavila jednostavne i jasne uslove za formiranje vlasti.

On kaže da nije siguran da je Đukanović spreman da se povuče na miran i dostojanstven način, iako sada, kako navodi, traži načine i putem podizanja tenzija vezano za nacionalne zajednice.

– Mislim da je DPS na izdisaju i da su ovo poslednji trzaji da pokušaju preko pritisaka na mene lično ili možda nekim incidentima da malo promeni volju, ali mislim da je to sve osuđeno na propast. Milo Đukanović je politička prošlost i tu treba staviti tačku. Korektno bi bilo da podnese ostavku i da imamo nove predsedničke izbore. Evropski Lukašenko je propao –  poručio je Abazović.

On je dodao da su oni koji su poraženi na izborima učestvovali u ratnim dešavanjima u BiH.

– Mi se protiv te politike borimo, protiv politike koja je ratovala, koja je proizvela sve ovo što do sada nismo uspeli da prevaziđemo. Mnogo se negativnih emocija nataložilo na ljudima u 30 godina i mnogi koji su se osećali kao manjina, a koji se u ovom trenutku osećaju kao većina, imaju možda i neku frustraciju koju žele da demonstriraju, što ja apsolutno ne pozdravljam i kritikujem – poručio je Abazović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here