EPA/Alejandro Garcia
Pjer Emerik Obamejang

Fudbaler Barselone Pjer Emerik Obamejang nedavno je napadnut u svojoj kući, brutalno opljačkan i udaren metalnom šipkom u glavu, a španski mediji navode da policija veruje da iza tog napada stoji organizovana banda Albanaca poreklom sa Kosova, prenosi Kurir.

Policija sumnja da je ta albanska banda odgovorna za pljačku najmanje 15 luksuznih vila u Madridu, Barseloni, Malagi i Mursiji.

Izvori kažu da ovu bandu Albanaca sa Kosova čine razni “specijalisti”. Jedni detaljno proučavaju profil sportiste, njegov raspored i navike, drugi ih prate na društvenim mrežama, treći proučavaju sigurnosne sisteme, a četvrti sefove.

Kada uđu u kuću, cilj im je da otmu sve što se lako može nabaviti na crnom tržištu. U pitanju su luksuzni mobilni telefoni, nakit, satovi…

Razbojnici su oružjem pretili i tukli centarfora Barselone Obamejanga i njegovu suprugu kako bi ih naterali da otvore sef. Fudbaler je prebačen u luksuzni hotel, gde o njemu vode računa.

Zbog dešavanja prilikom pljačke porodica Obamejang je angažovala psihologe, pre svega kako bi pomogla njegovim sinovima Kertisu (11) i Pjeru (6) da zaborave strašne scene.

Obamejang je samo poslednji u nizu slavni fudbaler koji se našao na udaru bande. Pre njega su opustošeni domovi Karima Benzeme, Ansu Fatija, Samua Kastiljeha, Džona Gvidetija… Jedina razlika je u tome što je kod Obamejanga bila u pitanju nasilna pljačka.

Zato policija veruje da se radi o istoj bandi, koja ima uobičajenu shemu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here