EPA - GERRY PENNY
Zinedin Zidan i Mihael Balak

Proslavljeni francuski fudbaler Zinedin Zidan, jedan od najvećih igrača koji je ikada igrao fudbal, sem po neponovljivom majstorstvu, poznat je i po odmerenim izjavama za medije. Ni ovoga nije bilo drugačije, jer je popularni Zizu govorio o svojoj igračkoj karijeri i tome da ne želi sebe da ubraja među najbolje fudbalere svih vremena.

„Uvek sam želeo da budem najbolji i naporno sam trenirao i radio za to. Nikad mi nije nedostajalo ambicija. Ali nisam bio najbolji, to je sve. Smatram da nisam čak ni u pet najboljih. Možda recimo među 20 najboljih“, rekao je Zinedin Zidan za francuske medije.

A koga bi to Zidan uvrstio među pet najboljih? Teško mu je da se odluči…

„Moraću da proširim listu i nabrojaću više igrača: Maradona, Pele, Krojf, Di Stefano, Platini, Mesi, dva Ronalda i… Frančeskoli”, rekao je Zidan.

Inače, nekadašnji urugvajski as Enci Frančeskoli bio Zidanov idol dok je igrao za Olimpik iz Marseja. Zidan je bio veliki navijač Marseja, a kasnije je svom najstarijem sinu dao ime Enco.

Sve u svemu, poštovanja dostojna izjava velikog šampiona sa teško opisivom magijom u nogama, koji je tokom karijere osvojio Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Ligu šampiona, trofeje u Francuskoj, Italiji i Španiji, Zlatnu loptu, kao i tri nagrade za fudbalera godine (budući da su u njegovo vreme postojala dva odvojena priznanja, koja su kasnije spojena u jedno).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here