pixabay.com

Eksplozije su večeras odjeknule u Jerusalimu, pošto su se oglasile sirene za raketnu uzbunu.

Islamski ekstremistički Hamas koji vlada pojasom Gaze objavio je danas ultimatum Izraelu, zahtevajući povlačenje svih izraelskih bezbednosnih snaga sa Brda Hrama i arapskog kvarta Šeik Džarah u Jerusalimu do 18 sati po lokalnom vremenu.

Izraelski mediji su objavili da je sedam raketa ispaljeno na Jerusalim i Beit Šemeš, da je jedna presretnuta, da su ostale pale na nenaseljeno područje, a da je dodatni baraž usmeren na gradove na jugu.

Mediji u Palestini izveštavaju da je izraelska avijacija počela sa vazdušnim napadima na ciljeve u pojasu Gaze. Prema nezvaničnim izveštajima u napadima je poginulo troje dece. Portparol Hamasovog ministarstva zdravlja kaže da još ne može da potvrdi ili negira taj incident.

Pošto su se oglasile sirene za raketni napad, evakisana je zgrada izraelskog parlamenta, Kneseta. Vojska Izraela je u stanju pripravnosti duž granice s Gazom.

Vojska najavljuje da će zatvoriti brojne puteve i lokacije oko pojasa Gaze, kao i železnički saobraćaj u tom području.

Sukobi su počeli jutros na Hramovnoj gori, kada je policija upala u to područje nakon što se na hiljade Palestinaca okupilo tamo tokom noći, a za to vreme su skupljali kamenje i razno ručno izrađeno oružje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here