Tanjug
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil

Ambasador SAD Kristofer Hil izjavio je danas da je “poseban izazov” biti u Srbiji ambasador u vreme predizborne kampanje, ali i naglasio da nema interes da se meša u unutrašnje stvari Srbije, pa ni u izborni proces.

“Mislim da je svakom diplomati u bilo kojoj zemlji uvek teško da bude u vreme predizborne kampanje… i smatram da je u Srbiji to poseban izazov”, rekao je Hil na panelu “Srbija u svetu promena” na kojem su govorili i osnivač Kongresa Srpsko-američkog prijateljstva, bivši potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković i državni sekretar Ministarstva privrede Milan Čukić.

Ambasador je naglasio da nema interes da se meša u unutrašnje stvari Srbije pa ni u izborni proces, i dodao da to govori, iako zna da će ta činjenica mnoge razočarati.

“Dobijam mnogo pitanja, na sreću ne ona gde ljudi na neki način žele da me regrutuju u kampanju. Iznenadiću ljude, razočaraću mnoge navodeći da nemam interesa, imam nula interesa da budem umešan u unutrašnje stvari Srbije. Sad kažem a to je za neke ljude razočaravajuće, jer misle da je to nekako posao američke ambasade, da se meša u vaše unutrašnje stvari. Nije”, rekao je Hil.

10 COMMENTS

  1. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  2. Zamisli.ovaj misli da smo mi retard nemeša se u unutrašnje Stvari Srbije a kaze nam
    Moramo da zaboravimo deo naše Svete Zemlje I učesvovao ja u odlukama o bombardovanju
    Srbije .Zlikovac jedan koji ne zasluzuje ni da preleti Srbiju .

  3. To su srpski izbori. Nemas ti tu sta da se mesas ili ne mesas. Nazalost – podeit ce Zna se – srpski “Kradeze” na celu sa usnicama – koje se zovu picousti.

  4. Kada ste podijelili Srbiju sada se necete mijesati,to znaci da priznajete da ste se do sada mijesali.

  5. То су лажи
    Сваки дан сте у новинама
    То не видимо да ради рецимо руски амбасадор ,
    Вам је ваљд јасно да Срби довољно памте да сте одлазили код учк терориста да им помажете
    Сад имамо резултате
    Да ли ви стварно мислите да Срби не виде да сте баш ви послати у Београд,
    МОЖДА ЗБОГ ТОГА ШТО ВОЛИТЕ БЕОГРАД???

  6. Kako se ne mešajte Vaša Ekselencija. Onog momenta kada ste izjavili da je KiM nezavisna država i da se tu Srbija ništa ne pita, umešali ste se u unutrašnje stvari u Srbiji. Posebna je priča što Veliki Vođa, domaći izdajnik, ne sme da Vas proglasi personom non grata i protera sve službenike Ambasade iz Srbije u roku pola sata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here