Startovalo je 4. kolo nemačke Bundeslige. Na prvih pet utakmica domaće ekipe su prošle kao bose po trnju, osvojile su samo jedan bod i postigle jedan gol.

Derbi je igran u Sinshajmu, a Hofenhjam je poražen od Borusije iz Dortmunda, i to pred dolazak Crvene zvezde u ovaj gradić u četvrtak. Mada su svi očekivali goleadu, utakmica je odlučena samo jednim golom, a on je postignug u koprodukciji današnjih rezervista Erlinga Halanda i Marka Rojsa. Norvežanin je završio veći deo posla, a Rojs je samo poslao loptu u praznu mrežu., postigavši svom prvi ovosezonski gol.

U timu Hofenhajma nije bilo zaraženih Kramarića i Kaderabeka, kao ni povređenog Bičakćića, a ovaj tim nije tako ubojit bez sjajnog hrvatskog reprezentativca. Podsetimo Hofenhajm je Bajernu naneo jedini poraz u 2020. godini, kada je pre dvadesetak dana slavio sa 4:1. U startnoj postavi domaćina bio je MIjat Gaćinović i propustio je veliku priliku već u 3. minutu. Ko zna šta bi se sve dogodilo da je Gaćinović savladao Hica. Srpski reprezentativac zamenjen je u 60. minutu.

Po stanju na tabeli, pravi derbi trebalo je da bude duel Augzburga i Lajpciga. Drugoplasirani domaćin dočeko je lidera iz Lajpciga, koji je to ostao i posle ove runde. Gosti su poveli u poslednjem minutu prvog dela, centrirao je Olmo, a Anfelinjo sačekao loptu na drugoj stativi i poslao je glavom u gol. Drugi pogodak “bikova“ je malo remek-delo Danca Jusufa Poulsena, koji je fantastičnim volej udarcem prosto pocepao mreću Augzburga.

Iznenađujuće treće mesto, u ovom trenutku, zauzima ekipa Štutgarta. “Švabe“ su napravile iznenađenje i odnele sva tri boda iz prestonice, pobedivši Hertu sa 2:0. Prvo je Kemf, posle prekida, pogodio glavom, igrao se 9. minut, a onda je strahovit udarac Kastra u 68. minutu dotukao domaćina. Jedan gol bio je dovoljan Leverkuzenu da nanese i četvrti uzastopni poraz Majcu. Strelac za “farnmaceute“ bio je Lukas Alario posle pola sata igre. On je tukao glavom, Centner je odbranio, ali je lopta celim obimom prešla gol liniju. Bajer je još bez poraza, a ovo mu je prva pobeda nakon tri vezana remija. Osvojili su šest bodova, a postigli samo tri gola. Očigledno je da će teško nadoknaditi odlazak Kaija Haverca i Kevina Folanda.

Jedini domaćin koji nije poražen je Frajburg. Posle ranog gola Lienharta, Frajburgu je poništen još jedan pogodak u 20. minutu, zbog ofsajda, a samo pet minuta docnije Fulkrug je sa bele tačke izjednačio i, ispostavilo se, doneo bod Verderu.

Bundesliga, 4. kolo: 

Subota: 

Frajburg – Verder 1:1 (1:1)
Lejnhart 16 – Fulkrug 25p
Hofenhajm – Dortmund 0:1 (0:0)
Rojs 76
Majnc – Bajer 0:1 (0:1)
Alario 30
Augzburg – Lajpcig 0:2 (0:1)
Angelinjo 45, Poulsen 66
Herta – Štutgart 0:2 (0:1)
Kempf, Kastro 68
18:30 Arminija – Bajern M.
20:30 Borusija M – Volfsburg

Nedelja:
15:30 Keln – Ajntraht
18:00 Šalke – Union Berlin

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here