Foto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Dosta buke je podigao Dušan Vlahović kada je ove zime prešao iz Fiorentine u Juventus u transferu vrednom 75.000.000 evra, a sada je španska Marka otkrila i plate svih fudbalera iz pet najjačih liga na svetu, pa su tako otkrili i koliko Srbin zarađuje u Torinu.

Vlahović je već u uvodnim utakmicama pokazao kakvo će pojačanje predstavljati za klub, pa je nastavio svoju golgetersku seriju koju je započeo u ljubičastom dresu ekipe iz Firence.

Čak ni raspoloženi Srbin nije uspeo da pomogne Juventusu da prođe u Ligi šampiona, ali je makar uspeo da ih vrati na pobednički kolosek u Seriji A, te da im pruži nadu o osvajanju titule u ligi. Dva meseca posle njegovog dolaska u Torino, Marka je objavila i plate svih fudbalera iz najjačih liga sveta, a Vlahović se nalazi na drugom mestu najplaćenijih u Italiji.

Naravno, radi se o neto iznosu, gde nije uračunat porez, koji kada se odbije, dođemo do cifre od 7.000.000 evra, kako su mediji i  ranije preneli.

Naime, reprezentativac Srbije zarađuje 12.950.000 evra na godišnjem nivou, dok je ispred njega samo Paulo Dibala koji zarađuje 540.000 evra više. Od preostalih 10 najplaćenijih fudbalera, tu su još njih četvorica iz Juventusa (Vojčeh Šćesni, Leonardo Bonući, Aleks Sandro i Matis De Liht), onda Lautaro Martinez i Hakan Čalhanoglu iz Intera, Kalidu Kulibali iz Napolija, te Alesio Romanjoli iz Milana.

Očekivano, na prvom mestu se nalazi Nejmar sa skoro 50.000.000 godišnje, dok su iza njega Leo Mesi, Geret Bejl, Kristijano Ronaldo…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here