EPA/Abedin Taherkenareh
Iranski vojnici

Komandant kopnenih snaga Irana Kjumars Hejdari izjavio je kako Iran prati svaki potez Izraela i naglasio kako će svaka greška biti kažnjena, navodi se u intervjuu za iransku novinsku agenciju Tasnim.

– Za svaku grešku koju napravi neprijatelj, sravnićemo Tel Aviv i Haifu sa zemljom, i to po naredbi vrhovnog vođe – izjavio je Hejdari.

On je takođe naveo kako su dostignuća iranske vojske trn u oku neprijateljima.

– Sve jedinice kopnene vojske opremljene su preciznim, dalekosežnim i pametnim oružjem. Proširen je domet dronova i operativnih projektila kopnenih snaga – ističe komandant.

Pretnja je usledila nakon što je u izveštaju od ponedeljka navedeno da su tajlandske bezbednosne snage osujetile nekoliko nedavnih pokušaja Irana da nanesu štetu zapadnim i izraelskim ciljevima u toj zemlji jugoistočne Azije – popularnoj turističkoj destinaciji za Izraelce.

Iran je navodno pokušavao da se osveti za nekoliko ubistava generala, uključujući i pukovnika Korpusa Islamske revolucionarne garde, piše “Tajms of Izrael”

Povodom odnosa na relaciji Izrael-Iran ponovno se oglasio i premijer Izraela Naftali Benet koji je poručio kako se primećuju strateški uspesi na frontu protiv Irana.

– Protekla godina označila je prekretnicu u izraelskoj strategiji protiv Irana. Vidimo kako hrabri iranski narod izlazi na ulice i protestuje protiv ugnjetavanja i tiranije režima, protiv gladi i korupcije koja im šteti. Mi smo to pojačali –  poručio je Benet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here