Tanjug/AP
Novak Đoković i Nikola Jokić

Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić imao je samo reči hvale za najboljeg tenisera na planeti, Novaka Đokovića.

Nedavno je Novak prisustvovao utakmici između Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa, a društvo su mu pravile još neke poznate “face” sa ovih prostora.

Pre svih, Vlade Divac, Marko Jarić, Nikola Đuričko, a Novak je svoj komentar dao tokom meča novinaru Viku Lombardiju.

– On je veliki. On je jedan od najboljih sportista koje imamo u istoriji srpskog sporta. Ono što on radi u poslednje tri godine je neverovatno, ne samo za srpsku, već i za evropsku košarku. Igrati ovako u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. On je neverovatan, volim ga, volim ga kao osobu – rekao je Đoković.

Jokić nije ostao dužan kada su lepe reči u pitanju.

– Nema reči da se opiše. On je majstor svog zanata i verovatno jedan od najvećih ikada. On je momak koji predstavlja Srbiju na mnogo većoj sceni – rekao je Jokić.

A potom je dodao:

– On je ambasador Srbije. Novak je pravi uzor deci u Srbiji, ne samo zbog onoga što radi na terenu, već i zbog onoga što njegova fondacija radi. On je momak na kog se treba ugledati, želim da budem kao on. Novak radi nešto sjajno za decu, za Srbiju, za sve. Ne možemo da se poredimo – istakao je Jokić.

2 COMMENTS

  1. Aman ljudi dosta vise mesanja zaba i baba; pojedinacni sportovi i kolektivni se ne uporedjuju, to su dva sveta u jednom sve zavisi od jednog a u drugom sve moze da zavisi ali ni ne mora od jednog!? Nole je svoju legendu ispisao junacki, predano, nepokolebiv… Jokic igra za tim, za sebe, u ligi gde su samo pare mera svega i koju mediji naduvavaju po direktivi interesa, Jokic je medju zverima i ne moze kao Nole da solira jer bi onda odmah ispao iz igre…nasi su, izuzetni, i ne treba njih medjusobno uporedjivati i suprostavljati po komentarima!! Daj boze u svakoj oblasti po jednog ovakvog srbina kao sto su njih dvojica, sa svim vrlinama i manama daleko bolji od ostalih!? Nek su nam zivi i zdravi, i nek drmaju svetom do god mogu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here