AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Denver Nagetsa slavili su protiv Lejkersa u Los Anđelesu rezultatom 118:129.

Najbolji pojedinac susreta bio je centar tima iz Kolorada Nikola Jokić. Meč je završio sa 38 poena (15/22 iz igre, 0/3 za tri) uz osamnaest skokova i šest asistencija.

Nije baš najbolje otvorio meč Jokić. Već nakon prvih 12 minuta je “prodao” pet lopti, a na kraju je imao sedam izgubljenih uz tri ukradene i dve blokade. Rano je ušao u problem sa faulovima. Još pre poluvremena je imao tri lične greške, samo da do kraja meča ne bi napravio niti jednu.

Velike probleme mu je na startu pravio Entoni Dejvis, ali je krilni centar “jezeraša” usporio kada je obnovio poredu desnog stopala.

Jokića je pratio Vil Barton sa 25, dok je Eron Gordon imao 24 i bio najbolji igrač Nagetsa u prvom poluvremenu.

Na drugoj strani se istakao pomenuti Dejvis koji je meč završio sa 28 poena, devet skokova i osam asistencija. Rasel Vestbruk je ostvario dabl-dabl učinak sa 27 poena i 10 skokova uz sedam asistencija, dok je Karmelo Entoni imao 17 poena u odsustvu Lebrona Džejmsa.

Ovim porazom su se Lejkersi dodatno udaljili od mesta koje vodi u plej-in turnir i koje će najverovatnije pripasti San Antonio Sparsima.

Kada su Nagetsi u pitanju, oni su stigli do 26 pobede na gostovanjima ove sezone što je rekord franšize. Ujedno su prestigli Jutu na petom mestu Zapada i u prednosti su za pola utakmice.

Za njih je ova pobeda veoma bitna u dodatnom begu od Minesote koja je sedma. Izabranici Majkla Melouna moraju da imaju bolji skor od Timbervulvsa jer u slučaju identičnogo odlučuju međusobni dueli koji su na strani protivnika. Sve su veći izgledi da Nagetsi neće morati o tome da brinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here