Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović, pred meč 12. kola ABA lige protiv FMP-a, rekao je da potrebno da njegova ekipa zatvori ofanzivni skok i zaustavi kontranapad protivnika. Meč se igra u petak od 19 sati u dvorani u Železniku.

– Očekuje nas veoma zahtevna utakmica protiv ekipe FMP-a. Mislim da su posle Zadra i Mornara, gde su pokazali povišen nivo agresivnosti pre svega u odbrani a i u napadu, najavili kako će tim igrati u narednim utakmicama.

– Moramo pre svega zatvoriti njihov izvanredan skok u napadu, element u kome su među vodećim timovima u ABA ligi, kao i da zaustavimo njihov kontranapad. Važno je da naša koncentracija u 40 minuta ima što manje oscilacija, što manje praznih minuta i da u tom segmentu unapredimo našu igru – rekao je Jovanović za klupski sajt.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića se trenutno nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa Crvenom zvezdom, pa će utakmica u Železniku biti prilika da na uspešan način zatvore 2020. godinu.

Posle 11 odigranih kola Mega ima skor od 8-3 dok FMP ima dve pobede i osam poraza, a krilni centar Mege Nikola Mišković je izjavio da poslednji porazi FMP-a ne smeju da opuste njegovu ekipu.

– Očekuje nas teška utakmica u petak u Železniku. FMP je vezao nekoliko poraza, ali to ne sme da nas opusti pošto je u pitanju vrlo kvalitetna i iskusna ekipa.

– Moramo da uđemo čvrsto u utakmicu i da im ispariramo sa energijom, pogotovo u odbrani, kao i da im ne dozvolimo skokove u napadu i lake poene. Utakmicu protiv Budućnosti u prošlom kolu trebamo da iskoristimo kao recept za igru i vetar u leđa za naredne mečeve koji nas očekuju, – izjavio je Mišković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here