Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je komentarišući novu Vladu rekao da treba videti koliko vredi mesto predsednika Skupštine.

On kaže da je SPS dobio predsednika Skupštine, generalnog sekretara i ministarstvo prosvete, kao i mesto ministra bez portfelja.

– Ne znam kako je neko izračunao da mi treba da imamo pet članova vlade, do sada smo imali, ali je SNS ovog puta osvojio mnogo više glasova nego ranije – rekao je Dačić.

Poručio je da je on profesionalni političar i da je ovo za njega ostvarenje njegovih ciljeva.

– Ima puno novih ljudi, ima puno žena, najviše do sada. Ja sam apsolutno mirno dočekao današnji dan. Mene ne zanima ko će da bude ministar, već kakva će da bude rasprava u Skupštini – rekao je Dačić.

Dačić je komentarišući svoju novu dužnost i funkciju rekao da mu se čini kao da se sve dogodilo još odavno.

– Ja sam dugo godina u politici i započeo sam karijeru u Skupštini. Bio sam u svim mandatima Skupštine. Tamo sam se i našalio, da sam se vratio kući. Tamo sam gradio svoju političku karijeru, ali tamo je druga dinamika – rekao je Dačić i dodao da je zahvalan što je predložen za to mesto.

Kako kaže, izvršna vlast ima i prednosti i mane, i dodaje da je parlament baš politika.

– Čovek kada uđe u izvršnu vlast, ona ga malo i opije. Veoma sam zahvalan na ovoj funkciji, to je najviša funkcija koju sam do sada dobio – rekao je Dačić.

Ističe da je predsednik Vučić morao strateški da razmišlja kada ima nešto kadrovski u planu.

Dačić je rekao da Vučić želi da rotira ljude na određenim funkcijama, a ističe da on smatra da to može imati pozitivan impuls,

Dačić je rekao da je veoma zadovoljan što Nikola Selaković dolazi na njegovo mesto.

– Dobro smo sarađivali i ranije, mislim da će on biti odličan za vođenje spoljne politike – zakljičio je Dačić.

1 COMMENT

  1. Кажу да кад се човек опије од алкохола некако се после и отрезни. Опијен положајем у власти и политици остаје вечито луд !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here